Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kino klub Sisak snima dokumentarac i prikuplja sredstva za obnovu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.02.2021. 10:00 
Naslov:  Kino klub Sisak snima dokumentarac i prikuplja sredstva za obnovu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Članovi Kino kluba Sisak dokaz su da volju za stvaranjem ne mogu oslabiti niti teške financijske okolnosti, niti razoran potres. Kako bi nastavili okupljati mlade s područja Sisačko-moslavačke županije odlučili su pokrenuti prikupljanje sredstava i snimiti dokumentarni film o potresima koji su pogodili Sisak i okolna mjesta. Cilj im je zadržati kulturu filma u Sisku, ali i obnoviti domove svojih članova, nadomjestiti opremu te nastaviti pružati utočište mladima filmašima.

Snimati potresom pogođeno područje počeli su već nakon prvog razornog potresa. Proveli su tako dvadeset dana rada na terenu, snimajući u svim vremenskim uvjetima, koristeći posuđenu i privatnu opremu. Iza neumornih članova sada je već pedesetak sati materijala. Zabilježeni su kadrovi iz gotovo cijele županije – prizori ruševina, napuštenih domova, oštećenih crkvi i institucija, doživljaji i priče ljudi iz Petrinje, Gline i Siska. Nakon snimanja na terenu članovi Kluba nisu prestali s radom.



Svakodnevno prikupljaju i arhiviraju materijale koje im šalju sugrađani, trenutke potresa i posljedice potresa koje su zabilježili svojim kamerama. Do sada je pristiglo oko tisuću videa i fotografija koji predstavljaju bitnu građu za dokumentarni film.

Potresi su uništili prostorije Kino kluba Sisak, opremu i domove članova. Primorani potražiti pomoć organizirali su prikupljanje sredstava za obnovu, a cilj im je prikupiti pedeset tisuća kuna. Inicijativu „Za Kino klub Sisak“ podržali su Hrvatski filmski savez, brojni glumci i mediji koji su izvještavali o nepovoljnom stanju Kluba. Ipak, sredstva koja su do sada prikupili nažalost nisu dostatna. Domovi članova Kluba se još uvijek ne mogu početi obnavljati, a prostor i oprema koji su im prijeko potrebni za rad ostaju u lošem stanju. Akcija još uvijek traje, tako da članovima Kino kluba Sisak možete pomoći donacijom na žiro račun HR 2625000091501152289, primatelj: Kino klub Sisak, opis plaćanja: „Za Kino klub Sisak“.

Osječki Teatar to go pridružuje se akciji podrške kolegama na način da poklanja poklon paket za prvih pet donacija od 100 ili više kuna. Poklon paket sadrži promotivne materijale Revije hrvatskog kratkometražnog filma Filmska RUNDA i kluba kazališne publike KLAP KLAP (majica, torba, kazališni stikeri).

Potrebno je samo na e-mail [email protected] poslati dokaz o uplati, ime i prezime te adresu za dostavu. Poštarina unutar Hrvatske je besplatna, a Osijeku će osobno dostaviti paket.





Tekst i foto: Ana Šimić

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: