Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječki vatrogasci za legu Petrinjca

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65694
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.02.2021. 8:50 
Naslov:  Osječki vatrogasci za legu Petrinjca
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Potaknuti nesretnim događajima na Banovini početkom godine, odlučili su pokrenuti akciju prikupljanja donacija za pomoć Miroslavu Krčeliću iz Petrinje, kolegi vatrogascu koji dijeli nesretnu sudbinu brojnih Petrinjaca – kuća mu je u potresu teško oštećena i nije primjerena za stanovanje.

32-godišnji Miroslav Krčelić, već šest godina djelatnik Javne vatrogasne postrojbe Petrinja kao i član DVD-a Petrinja i Stupnik, uslijed potresa u Banovini ostao je, zajedno sa svojom 55-godišnjom majkom Slavicom i 26-godišnjom sestrom Blankom, bez krova nad glavom. Njegova kuća u Ulici Ljudevita Gaja na kućnom broju 16 teško je stradala – urušile su se grede, srušio se dimnjak, sve je popucalo i natopljeno kišom. Miroslav je ove činjenice postao svjestan tek četiri dana nakon potresa kada je prvi puta obišao vlastiti dom jer je prije toga sve vrijeme bio zaposlen pomažući svojim sugrađanima, a prvih je noći tek po nekoliko sati odmorio u postrojbi. Prijatelji iz postrojbe organizirali su se i nabavili montažnu kućicu za Miroslava i Blanku, a od jednog donatora majka je dobila protupotresni kontejner od 16 četvornih metara.

U trenucima užasa koji je potresao našu cijelu domovinu, Miroslav je bio okrenut zajednici i pomoći sugrađanima, čime je nas, kolege iz Osijeka, potaknuo da uzvratimo onako istom mjerom – dobrotom i prijateljskom rukom u nevolji.

Inicijator akcije OSJEČKI VATROGASCI ZA LEGU PETRINJCA je Javna vatrogasna postrojba grada Osijeka (I. G. Kovačića 2, Osijek), a akciju provode u suradnji s humanitarnom udrugom „Od mene za tebe“.

Sredstva za pomoć kolegi Krčeliću planiraju prikupljati deset dana (od 12. veljače do 22. veljače 2021.) i to na tri načina:

- Kroz donaciju građana za majice i kape s prepoznatljivim znakom akcije (štand u TC Portanova, po rasporedu 12.2., petak 16-20; 13.2., subota 9-13 i 16-20 i 14.2., nedjelja 9-13 i 16-20 sati)
- Aukciju prikupljenih predmeta (putem društvenih mreža)
- Izravnom uplatom novčanih sredstava na račun za posebne namjene humanitarne udruge „Od mene za tebe“s naznakom „Osječki vatrogasci za legu Petrinjca“ IBAN: HR7323600001502868071

Za sva pitanja kontaktirate nas putem e – maila [email protected] ili telefonom na brojeve 099 381 05 63 ili 095 905 97 51

Koordinatori akcije:
- Robert Mužar
- Šime Ćuzela-Papata

Partneri akcije:
- Claritas d.o.o.
- Humanitarna udruga Od mene za tebe









Tekst i foto: JPVP Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: