Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Od 1. ožujka ponovno poskupljuju cigarete i duhan!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.02.2021. 13:36 
Naslov:  Od 1. ožujka ponovno poskupljuju cigarete i duhan!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Od 1. ožujka Vlada će ponovno podići trošarine na duhanske proizvode i duhanske prerađevine, što će posljedično dovesti do povećanja cijena cigareta, duhana i grijanih duhanskih proizvoda.

Ministarstvo financija objavilo je prijedlog nove uredbe o trošarinama na duhanske proizvode, prema kojem rastu trošarine na sve proizvode obuhvaćene tom uredbom osim e-tekućine za koju i dalje trošarina ostaje nula kuna.

Tako će od 1. ožujka porasti trošarina na cigarete. Do sada je ona iznosila 370 kuna plus 34% od maloprodajne cijene za tisuću komada cigareta, a ubuduće bi trebala biti iznositi 400 kuna plus 34% od maloprodajne cijene. Minimalna trošarina na cigarete iznosit će 888, umjesto dosadašnje 824 kune, ako ranije navedena formula za izračun trošarine daje manji iznos.

Trošarina na sitno rezani duhan za savijanje cigareta i ostali duhan za pušenje također raste, s 800 na 860 kuna za kilogram, dok se trošarina za cigare i cigarillose povećava s 800 na 860 kuna za tisuću komada.

Najveći rast ipak su zabilježili grijani duhanski proizvodi za koje trošarina raste s 800 na čak 1.400 kuna za jedan kilogram, što predstavlja povećanje trošarine za čak 75%, što je do sada nezabilježen skok trošarine na neki duhanski proizvod u Hrvatskoj.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Pexels.com/Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: