Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Prva virtualna Noć muzeja

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65694
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.01.2021. 8:38 
Naslov:  Prva virtualna Noć muzeja
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kako smo već i najavili, sinoć je održana šesnaesta po redu Noć muzeja, manifestacija koja je započela 2005. godine s nekolicinom zagrebačkih muzeja koja je tijekom proteklih godina prerasla u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja.

Posljednji petak u siječnju tradicionalno je rezerviran za Noć muzeja, s obzirom na trenutnu situaciju ove se godine Noć muzeja održala u nešto drugačijem obliku - digitalnom. Neki od Muzeja su za posjetitelje pripremili 'open-air' izložbe, no neki su se ipak prebacili u digitalni oblik.



Na LED ekranu veličine 3×2 metra, smještenom ispred Muzeja Slavonije prikazivala se virtualna šetnja po izložbi Donacije – izbor iz zbirki Muzeja Slavonije 1994.-2019. Virtualna šetnja je izrađena sredinom 2020., uslijed epidemije Covid-19. Tehnologijom snimanja videozapisa od 360 stupnjeva iz Muzeja su omogućili posjetiteljima i digitalnim korisnicima novo iskustvo te pristup kulturnom sadržaju. Također, svoj 'program' Arheološki muzej prebacio je na otvoreni prostor osječke Tvrđe i Trga Svetog Trojstva.



Iako je u proteklih nekoliko godina noć muzeja imala gotovo 3,5 milijuna posjetitelja, ove godine je sugrađana bilo manje, a ovu posebnu Noć su mogli pratiti iz udobnost svoga doma.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Antonela Martinčević/Osijek031.com


Najava: Noć muzeja u Osijeku [2021.] [program]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: