Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Besplatno cijepljenje i liječenje životinja na potresom pogođenim područjima

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.01.2021. 14:15 
Naslov:  Besplatno cijepljenje i liječenje životinja na potresom pogođenim područjima
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zbog posebnih okolnosti uzrokovanih elementarnom nepogodom, na jedinicama lokalne samouprave Petrinja, Sisak, Glina, Hrvatska Kostajnica, Donji Kukuruzari, Dvor, Gvozd, Hrvatska Dubica, Lekenik, Majur, Martinska Ves, Sunja i Topusko u sastavu Sisačko-moslavačke županije planirane su mjere preventivnog cijepljenja i mjera liječenja životinja, s ciljem zaštite zdravlja životinja i ljudi od zoonoza, osiguranja higijenski i zdravstveno ispravnih proizvoda životinjskog podrijetla i dobrobiti životinja. Očekivani ukupni trošak za obje mjere iznosi 9,5 milijuna kuna, a financirat će se iz državnog proračuna.

U skladu s Naredbom o mjerama zaštite životinja od zaraznih i nametničkih bolesti i njihovom financiranju za 2021. godinu („Narodne novine“, br. 2/21. i 4/21.), određena je provedba mjera preventivnog cijepljenja svih goveda, konja, ovaca i koza protiv bedrenice, svih pasa protiv bjesnoće te sve peradi protiv newcastleske bolesti. Zbog značajno narušenog socio-ekonomskog statusa građana na navedenim područjima, u svrhu sprječavanja nastanka značajnih ekonomskih šteta u sektoru primarne proizvodnje, kao i zaštite javnog zdravlja, troškovi predmetnih mjera cijepljenja će se tijekom 2021. godine u cijelosti podmirivati iz državnog proračuna. Očekivani ukupni trošak za provedbu navedene mjere cijepljenja je 6 milijuna kuna.

Također, na istom području će se, sukladno potrebama, provoditi veterinarske mjere liječenja životinja i financirati iz državnog proračuna zaključno do 31. ožujka 2021. godine, a odnosi se na velike životinje (farmske životinje i kopitare) - nužni kirurški i porodiljski zahvati, ultrazvučna dijagnostika graviditeta, klinički pregledi i liječenje životinja te za kućne ljubimce - nužni kirurški i dermatološki zahvati, klinički pregledi i liječenje životinja. Navedena usluga liječenja životinja predviđena je i za velike životinje koje su privremeno izmještene (zbrinute) s navedenih JLS-a kod privremenih posjednika na području Republike Hrvatske. Očekivani ukupni trošak za provedbu predložene mjere liječenja je cca 3,5 milijuna kuna.





Tekst: Ministarstvo poljoprivrede
Foto: Pexels.com/Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: