Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Akademija za kulturu i umjetnost Osijek: Predstavljanje najboljih studentskih videouradaka o (dez)infodemiji

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65694
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.01.2021. 10:02 
Naslov:  Akademija za kulturu i umjetnost Osijek: Predstavljanje najboljih studentskih videouradaka o (dez)in
19.01.2021. 13:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U utorak, 19. siječnja 2021., s početkom u 13,00 sati, u predavaonici P-15 Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku (Trg Svetog Trojstva 3, 2. kat) bit će održano proglašenje i predstavljanje najboljih studentskih kratkih videouradaka (filmića) usmjerenih na temu suzbijanja i borbe protiv produciranja i širenja (dez)infodemije u medijima i javnosti, odnosno pojave koja je osobito zabilježena tijekom aktualne pandemije COVID-19.

Izbor najboljih studentskih videouradaka drugu godinu zaredom proveden je u suradnji Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, Agencije za elektroničke medije i nacionalnoga internetskog portala medijskapismenost.hr. Podsjetimo, prošle godine u istoj suradnji proglašeni su najbolji studentski videoradovi na temu govora mržnje i elektroničkoga zlostavljanja.

Tijekom proteklih mjesec dana studenti 3. godine preddiplomskog studija, smjera Medijska kultura, kao praktičan zadatak u okviru obveznog stručnog kolegija Medijska pismenost i civilno društvo, osmišljavali su, snimali i montirali videouratke na navedenu aktualnu temu, a potom ih je ocijenilo i bodovalo peteročlano stručno povjerenstvo. Rezultate ovoga izbora sutra (utorak, 19. siječnja) će uživo, uz poštivanje epidemioloških mjera, objaviti troje od petoro članova povjerenstva: Robert Tomljenović, zamjenik ravnatelja Agencije za elektroničke medije; Ana Dokler, urednica portala medijskapismenost.hr te Tomislav Levak, asistent na ovom kolegiju i Odsjeku za kulturu, medije i menadžment Akademije. Tom prigodom najboljim studentima bit će uručene prigodne nagrade.

Odmah nakon proglašenja i predstavljanja, s početkom oko 13,30 sati, bit će održana kraća gostujuća predavanja. Robert Tomljenović govorit će studentima na temu „Zašto je potrebno regulirati medije?“, a Ana Dokler na temu „Medijska pismenost može biti zabavna“.




Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: