Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Novi paviljon studentskog doma u Osijeku otvorit će se krajem travnja

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65644
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.01.2021. 12:10 
Naslov:  Novi paviljon studentskog doma u Osijeku otvorit će se krajem travnja
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Zgrada novog studentskog paviljona smještenog neposredno uz postojeći Studentski dom u potpunosti je dovršena, izvještava Slavonska televizija.

Novi je dom trenutačno najmoderniji u Hrvatskoj, a ovdje će 796 studenata iz svih krajeva Hrvatske ali i inozemstva pronaći svoj novi dom opremljen najsuvremenijom tehnologijom.

Drago Šubarić, prorektor za strategiju razvoja i financije, istaknuo je kako je zgrada opremljena svime što je potrebno za kvalitetan život i studiranje mladih ljudi: pored modernih soba s vlastitim kupaonicama, na svakom katu nalaze se po dvije čajne kuhinje; u podrumu zgrade nalazi se parkiralište za oko 600 bicikala, a novi je dom sa starom zgradom povezan atraktivnim toplim mostom koji će omogućiti dvosmjernu komunikaciju studenata.

Osim toga, nova zgrada ima solarne ćelije za što su dobili uporabnu dozvolu i već su u sustavu HEP-a, a višak proizvedene električne energije ići će u prodaju. U potkrovlju su smještene zajedničke prostorije, a nova zgrada imat će i fitness dvoranu.

Vodeći se načelom jednakih mogućnosti za sve, gotovo dvije trećine prostora (537 soba) u novom paviljonu namijenjeno je studentima slabijeg imovinskog stanja.

Ipak, za uživati u svim ovim blagodatima modernog studiranja, studoši će se morati još malo strpiti, „zahvaljujući“ koroni, naravno. Uslijed pandemije rokovi za useljenje nekoliko su puta probijani, a novi rok je kraj četvrtog mjeseca zbog problema s opremanjem. Naime, tvrtka koja je pobijedila na natječaju za izradu namještaja po mjeri (krovovi, stolovi, ormari) privremeno je zatvorena uslijed velikog broja zaposlenika zaraženih koronavirusom.

Već je proveden i natječaj za smještaj studenata u novi dom, no do samog useljenja budući stanari novog paviljona primat će subvenciju za smještaj kod privatnih stanodavaca.

Novi studentski paviljon svakako će povećati kvalitetu studentskog života, ističe rektor osječkog Sveučilišta Vlado Guberac, dodajući kako je to ujedno i dobar način da zadržimo mlade ljude ovdje, na istoku Hrvatske. A to je i veliki plus za Grad Osijek koji se namjerava brendirati kao sveučilišni grad u kome trenutno studira nešto više od 16.000 studenata.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Inja Pavlić

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 08.01.2021. 22:42 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dobro je da ima što više mogućnosti za smještaj u studenskom domu, po mom mišljenju to je bolje nego da stanuju privatno.
No broj je još uvijek preskroman. U zadnjih 25 godina nismo uspjeli sagraditi niti približno dovoljno smještajnih kapaciteta u studentskim domovima, dok je u istom tom razdoblju država uzalud utukla ili rasula milijarde kuna. A studenti su buduća najvrjednija imovina te iste države. Oni će biti budući gradonačelnici, mnistri, premijeri, ravnatelji bolnica itd.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: