Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Županija s 200 tisuća kuna pomaže Sisačko-moslavačkoj županiji

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65447
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.12.2020. 18:50 
Naslov:  Županija s 200 tisuća kuna pomaže Sisačko-moslavačkoj županiji
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pomoć Sisačko-moslavačkoj županiji prve su poslale Požeško-slavonska i Osječko-baranjska županija. Županije su izdvojile novac iz proračuna, ali i poslale ljude i opremu za pomoć unesrećenima u razornom potresu.

Osječko-baranjska županija uputila je Sisačko-moslavačkoj županiji pomoć od 200 tisuća kuna, objavio je poslijepodne župan Ivan Anušić. Podsjetio je kako su na sisačko i petrinjsko područje jučer otišli brojni pripadnici žurnih službi iz Osječko-baranjske županije - vatrogasci i pripadnici HGSS-a i stavili se na raspolaganje tamošnjoj civilnoj zaštiti. "Uputili smo na to područje pripadnike osječko-baranjske Hrvatske gorske službe spašavanja i ostale interventne i žurne jedinice unutar Civilne zaštite, vatrogasce i pripadnike Crvenog križa, rekao je župan Anušić.

Dodao je kako će Osječko-baranjska županija uplatiti 200 tisuća kuna pomoći Sisačko-moslavačkoj županiji kako bi ih rasporedili stanovnicima gradova i općina u skladu s potrebama.

Zahvaljujem svim žurnim službama s područja naše županije čiji su pripadnici odmah dragovoljno otišli pomoći stradalima. Također zahvaljujem svim dobrovoljnim darovateljima krvi koji su danas i jučer u redovima čekali u Kliničkome bolničkom centru Osijek kako bi dali krv, kao i svim žiteljima naše županije koji su odmah ponudili pomoć Banovini. Nadam se da je pomoć koja je poslana s istoka Hrvatske pomogla onima kojima je u ovom trenutku najpotrebnija", rekao je župan Anušić.

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije odlučio je na sjednici u srijedu da se u potresu stradaloj Sisačko-moslavačkoj županiji uplati pomoć od 500 tisuća kuna.

"Dogovorili smo kako će svaka općina uplatiti 30 tisuća kuna, gradovi 50 tisuća kuna, a županija 100 tisuća kuna. U najkraćem vremenu prijateljima u nevolji bit će uplaćeno 500 tisuća kuna, rekao je župan Tomašević.

Nakon čestih upita građana, ravnatelj Crvenoga križa Požege Miroslav Zelenika je rekao kako se pomoć za potresom pogođena područja u Požegi prikuplja na adresi Osječka 12, te u Pakracu u Ulici braće Radića 13. Stožer poziva tvrtke koje izvode građevinske radove, a žele pomoći gradovima stradalima u potresu da se jave Ravnateljstvu civilne zaštite.





Tekst: Davor Lončarić/Radio Osijek
Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: