Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Na koronavirus u OBŽ novopozitivne 132 osobe

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.12.2020. 11:10 
Naslov:  Na koronavirus u OBŽ novopozitivne 132 osobe
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 424 uzoraka od kojih je 132 bilo pozitivno.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (46), zatim gradova/općina Đakovo (14), Našice (12), Čepin (8 ), Beli Manastir i Valpovo (po 6), Belišće i Donji Miholjac (po 4), Antunovac, Darda i Erdut (po 3), Bilje, Đurđenovac, Feričanci, Koška, Petlovac, Podgorač i Semeljci (po 2) te Čeminac, Donja Motičina, Gorjani, Kneževi Vinogradi, Popovac, Strizivojna, Šodolovci, Trnava i Vuka (po 1).

Na bolničkom liječenju nalazi se 180 osoba oboljelih od COVID-19, i to 141 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 37 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 39 pacijenata s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata u KBC Osijek preminulo je devet COVID pozitivnih osoba u dobi od 68 do 79 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 1.976 osoba.

Policijski službenici provjerili su 27 osoba kojima je određena mjera samoizolacije te utvrdili četiri kršenja te mjere. Samoinicijativno su provjerili 24 osobe, a pri tomu tri osobe (dvije u Osijeku i jedna u Belom Manastiru) nisu zatečene na prijavljenoj adresi. Postupajući po tri dojave građana samo u jednom slučaju (u Našicama) utvrdili su kršenje mjere samoizolacije. Jučer su obavili i 87 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Kontrole propusnica za kretanje građana izvan područja županije u kojoj imaju prebivalište vršile su se jučer do 16 sati i djelatnici Policijske uprave osječko-baranjske na osam nadzornih punktova evidentirali su prolazak 3.264 vozila, odnosno 4.244 osoba, no nisu utvrdili kršenje te mjere.

Načelnik Stožera Osječko-baranjske županije Ivan Hampovčan podsjetio je uoči dočeka Nove godine da organiziranog dočeka na području Osječko-baranjske županije neće biti te da su na snazi mjere koje kažu da su dozvoljena okupljanja do 25 osoba na otvorenom, a da na privatnim okupljanjima i svečanostima može biti prisutno do 10 osoba iz najviše 2 različita kućanstva. Pozvao je još jednom građane da se pridržavaju propisanih mjera i zaželio svim žiteljima Osječko-baranjske županije sretnu Novu godinu. - izvijestio je Stožer civilne zaštite OBŽ.



Foto: OBZ.hr/Arhiv

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: