Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Županija sufinancira edukacije 20 nezaposlenih osoba za voditelje EU projekata

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65675
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.12.2020. 14:31 
Naslov:  Županija sufinancira edukacije 20 nezaposlenih osoba za voditelje EU projekata
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ugovor o sufinanciranju edukacije „Voditelj EU projekta“, koji se provodi kroz program cjeloživotnog obrazovanja, danas (29. prosinca 2020. godine) potpisali su župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku prof. dr. sc. Boris Crnković. Naime, Osječko-baranjska županija i Ekonomski fakultet u Osijeku potpisali su u listopadu 2020. godine Sporazum o suradnji, kojim je definirana suradnja ove dvije institucije na područjima od zajedničkog interesa, a navedeni ugovor omogućava jedan od takvih projekata.

- Tržište rada se svakodnevno mijenja, pa Osječko-baranjska županija pokušava pomoći dugotrajno nezaposlenim osobama s projektima prekvalifikacije i dokvalifikacije kako bi pratili potrebe tržišta rada. Upravo to je i današnji ugovor o edukaciji 20 polaznika za voditelje EU projekata, koji su na našem području traženo zanimanje zadnjih godina, a bit će i u narednom razdoblju jer novu financijsku perspektivu želimo iskoristiti koliko je maksimalno moguće - rekao je župan Ivan Anušić.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović podsjetila je kako su u tijeku osposobljavanja za računovođe za mala poduzeća i ECDL osposobljavanja, a u siječnju će se sve pripremiti za početak osposobljavanja za asistente u nastavi.

- Kroz ova osposobljavanja želimo pomoći dugotrajno nezaposlenim osobama u stjecanju dodatnih znanja i vještina koja su potrebna na tržištu rada i naravno da što prije nađu posao. Uz 100.000,00 kuna koje će županija doznačiti Ekonomskom fakultetu koji provodi edukacije, Županija je osigurala i dodatna sredstva za troškove prijevoza polaznika kako bi svi u potpunosti imali besplatno osposobljavanje, bez obzira u kom dijelu županije žive - kazala je pročelnica Ivana Katavić Milardović.

Prof. dr. sc. Boris Crnković je istaknuo kako je cilj programa „Voditelj EU projekata“ osnažiti kapacitete polaznika za samostalnu pripremu i provedbu projekata financiranih iz sredstava Europske unije i drugih izvora, naučiti polaznike kako pripremiti projektni prijedlog i provesti ga uz osmišljavanje koncepta i strategije projekata kako bi bili prihvatljivi za EU financiranje te izraditi studije izvodljivosti i financijsko-ekonomske analize. Edukacija će trajati od siječnja do kraja lipnja iduće godine, a nakon uspješno završenog programa polaznici stječu 10 ECTS bodova te dobivaju certifikat o pohađanju i završetku programa „Voditelj EU projekata“ u okviru cjeloživotnog obrazovanja u trajanju od 110 sati.





Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: