Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[VIDEO] DOKKICA dobila Priznanje Hrvatskog centra za dramski odgoj za razvoj i promicanje dramskog odgoja

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65441
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.12.2020. 8:39 
Naslov:  [VIDEO] DOKKICA dobila Priznanje Hrvatskog centra za dramski odgoj za razvoj i promicanje dramskog o
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na online svečanosti dodjele nagrada i priznanja Hrvatskoga centra za dramski odgoj, održanoj 28. prosinca, Dječjem kreativnom centru DOKKICA dodijeljeno je Priznanje za kontinuirani rad na razvijanju dramskog i scenskog stvaralaštva djece i mladeži u lokalnoj zajednici te posebno za pokretanje i održavanje Festivala učeničkih igrokaza "POZOR! Plivamo na sceni".

Ovaj se Festival održava od 2012. godine povodom obilježavanja Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade (u ožujku) u partnerstvu s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića u Osijeku, a u njemu je tijekom 9 godina sudjelovalo nešto manje od 1000 učenika osnovnih škola Osječko-baranjske županije. Cilj je Festivala promocija dramskog i scenskog stvaralaštva učenika osnovnih škola te priznanje nastavnicima za njegovanje dramskog odgoja u osnovnim školama i poticanje dramskog i scenskog stvaralaštva djece i mladih.

Hrvatski centar za dramski odgoj, respektabilna je organizacija, osnovana u veljači 1996. u Zagrebu s ciljem promicanja, predstavljanja i istraživanja dramskog i kazališnog odgoja kao nastavnog dijela humanističkog odgoja, poticanja razvoja teorije i prakse koja ispituje povezanost drame, kazališta i odgoja, prikupljanja, prenošenja i populariziranja obavijesti i iskustva s područja dramskog i kazališnog odgoja u Hrvatskoj i inozemstvu… Ogranci HCDO osnovani su u Križevcima, Osijeku, Požegi, Puli, Rijeci, Sisku, Splitu, Šibeniku, Zaboku i Zagrebu. Centar je član Međunarodne udruge za dramu, kazalište i odgoj, a svake godine Povjerenstvo za dodjelu nagrada i priznanja dodjeluje nagrade i priznanja pojedincima, ustanovama i organizacijama za značajnije trajne te posebne doprinose dramskom odgoju.

Predsjednica Dokkice, Ines Novak prilikom dodjele Priznanja zahvalila se Hrvatskom centru za dramski odgoj ali i svim nastavnicima, voditeljima dramskih školskih grupa koji njeguju dramski odgoj u svojim školama i koji su sudjelovali u Festivalu tijekom proteklih godina – zbog kojih, kako kaže, Festival i postoji. Kao pokretačici Festivala, predsjednici Dokkice ovo Priznanje ima veliko značenje jer Festival postoji gotovo koliko i DOKKICA (28.2.2011. osnovana je DOKKICA, a Festival je prvi puta organiziran u ožujku 2012. godine).







Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: