Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Stanari Gornjodravske obale organizirali mirno okupljanje protiv izmjene GUP-a na mjestu Bijele lađe

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65427
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.12.2020. 13:18 
Naslov:  Stanari Gornjodravske obale organizirali mirno okupljanje protiv izmjene GUP-a na mjestu Bijele lađe
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[29.12.2020.] Veliko zanimanje građana za javnu raspravu o izgradnji na prostoru Bijele lađe


[27.12.2020.] Kako je i najavljeno, i danas je održano mirno okupljanje i šetnja stanovnika Gornjodravske obale oko prostora nekadašnje Bijele lađe, koji bi trebala postati građevinska zona na kojoj će biti izgrađena poliklinika investitora Žito grupe.

Stanari Gornjodravske obale okupljeni u Građansku inicijativu „Bijela leđa“, nastavili su mirnim okupljanjem i šetnjom skretati pozornost javnosti na, po njima, prekratak rok u neprimjereno vrijeme, javne rasprave o Prijedlogu izmjena i dopuna urbanističkog plana uređenja središta Osijeka.

Izmjena i dopuna Plana pokrenuta je zbog želje tvrtke Žito d.o.o. Osijek da se na toj čestici omogući izgradnja višenamjenske zgrade poslovne namjene, poliklinike i hotela s pet nadzemnih etaža. Po tom prijedlogu zgrada bi "narasla" jedan kat više, sa sada dozvoljenih 4 na 5 katova. Odluku o tome, a nakon provedene javne rasprave, u konačnici donosi Gradsko vijeće, a javnu raspravu vodi Upravni odjel za urbanizam Grada Osijeka. Ono što najviše smeta građane tog dijela grada je što će se rasprava održati putem live streama, u ponedjeljak u 11 sati, a što će umanjiti mogućnost sudjelovanja zainteresiranih stranaka, prvenstveno osoba starije životne dobi koje su manje "informatički pismene".

U današnjem proglasu stoji između ostalog, kako je izgradnja na Promenadi ni 200 metara od glavnog gradskog trga prepuštena samovolji investitora bez obveze da se raspiše javni arhitektonsko - urbanistički natječaj te je izražena zabrinutost da bi ukopavanje podzemnih garaža može oštetiti obližnje zgrade te utjecati na podzemne vode.





Tekst i foto: Željko Kovačević/Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: