Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Dvoranska sezona otvorena državnim rekordom: Mia Wild briljirala na 60m prepone, Škorjanc 5 stotinki do državnog rekorda, Horvat u skoku s motkom 5,40m

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65776
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.12.2020. 9:06 
Naslov:  Dvoranska sezona otvorena državnim rekordom: Mia Wild briljirala na 60m prepone, Škorjanc 5 stotinki
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U praznoj dvorani Gradski vrt, održao Dvoranski atletski miting “AK Slavonija-Žito” koji je najavio službeno otvorenje natjecateljske sezone za 2021. godinu.

Iako su epidemiološke mjere svim ljubiteljima atletike uskratile mogućnost navijanja, malo je reći da rezultati nisu izostali: oboren je jedan državni rekord, a do drugog je nedostajalo sitnih 5 stotinki.

Što bi tek atletičari napravili na krilima publike…

Ali “što bi bilo kad bi bilo” nikada nije bio naš stil: ni naših atletičara, a ni naših trenera koji ih grade. Zato i imamo takve rezultate. Zato i imamo čvrstu volju i hladne glave. Zato ih pritisak motivira, a ne “izbaci iz takta”. Zato i imamo takva čuda koja se, usred (i uslijed) pandemije, zabrana treniranja, samoizolacija i silnih restrikcija prema sportu, poigravaju državnim rekordima.

Prva na redu: Mia Wild. Kadetkinja. Multipraktik.
Nije joj ovo prvi državni rekord, no svaki smo nekako “nanjušili”. Ovaj, u solo utrci, hm… Sanjali jesmo, priželjkivali jesmo, znali smo da se bliži, no nismo znali da će pasti baš na ovom mitingu. Ali to je Mia!

Utrku na 60m prepone (solo utrku!) otrčala je za 8,76.

Kad smo kod državih rekorda, ne možemo zaobići još jednog kojeg samo čekamo da obori državni: Dominik Škorjanc.

Dominika također znamo po velikim rezultatima još iz mlađekadetskih dana. Sada, kao mlađi junior, za vratom diše aktualnom državnom rekorderu (Stjepan Jan Cik, 2019. godina) jer je, u uvjetima u kojima baš nije standard obarati rekorde, utrku na 60m prepone otrčao za 8,10. Aktualni je rekord, čitatelji dragi, samo 5 stotinki brži (8,05).

Pročitajte što je rekao njihov trener (upravo proglašen najboljim hrvatskim mlađekadetskim trenerom za 2019. godinu, ako niste znali), Saša Šešum:

Što da ti kažem, a da ne slažem. Radili smo na tome, čekali pravi trenutak, imala je to ona u nogama i na treninzima. Danas se sve posložilo i to je to. Kada radiš sa takvim atletičarima, nije pitanje hoće li biti rezultata, već kada će se oni ostvariti. Uglavnom, današnji nastup svih sprintera i preponaša na TOP nivou. Osobni do osobnog. Nema odmora i slavlja, idemo dalje.“

Od ostalih rezultata, Sara Aščić u vis je preskočila 1,70cm, Mia Wild pobjeđuje u utrci na 60m rezultatom 7,93, dok u istoj utrci u muškoj konkurenciji slavi Luka Jakobović (7,14).

Motkašica Nikolina Užnik preskače 3,20m, dok Ivan Horvat preskače 5,40m.





Tekst: Ines Čuljat Santrić
Foto: AK Slavonija Žito

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: