Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Preminula je najmlađa žrtva korone u OBŽ (1991. godište)

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.12.2020. 10:57 
Naslov:  Preminula je najmlađa žrtva korone u OBŽ (1991. godište)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano ukupno 837 uzoraka od kojih je 371 nalaz bio pozitivan, a novopozitivne osobe žive u čak 83 naselja.

Najviše novopozitivnih osoba ima na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (153), a slijede područja gradova/općina Đakovo (44), Valpovo (24), Našice (22), Beli Manastir i Darda (po 12), Bilje, Čeminac, Donji Miholjac i Koška (po 9), Belišće (8 ), Antunovac i Bizovac (po 7), Čepin (6), Punitovci i Semeljci (po 4), Đurđenovac, Erdut, Jagodnjak, Kneževi Vinogradi, Satnica Đakovačka (po 3), Draž, Ernestinovo, Feričanci, Podgorač, Podravska Moslavina, Popovac i Vladislavci (po 2) te Donja Motičina, Petlovac i Petrijevci (po 1).

Na bolničkom liječenju nalaze se ukupno 263 osobe oboljele od COVID-19, i to 199 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 54 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 64 pacijenta s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata preminulo je osam osoba s područja OBŽ oboljelih od COVID-a. Najstarija preminula osoba rođena je 1937., a najmlađa 1991. godine, a uz COVID-19 svi su imali i druge komorbiditete.

U samoizolaciji se na području OBŽ trenutno nalazi ukupno 2.713 osoba.

Policija je provela 25 provjera osoba u samoizolaciji. U 24 samoinicijativne provjere sve osobe zatečene su na prijavljenoj adresi, a prilikom provjere jedne dojave građana utvrdili su kršenje te mjere (u Osijeku). Policijski službenici obavili su i 63 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

O aktualnom epidemiološkom stanju u Osječko-baranjskoj županiji razgovaralo se i na danas (10. prosinca 2020. godine) održanoj sjednici Županijske skupštine, a između ostalog postavljeno je pitanje aktiviranja dvorane Gradski vrt za smještaj oboljelih od COVID-19.

- Sve ćemo poduzeti da dvorana Gradski vrt nikada ne bude u toj funkciju, i to stoga što ćemo prije toga nastojati iskoristiti sve raspoložive kapacitete. Danas na bolničkom liječenju imamo 263 pacijenata oboljelih od COVID-a, a kapacitet KBC-a Osijek za tu namjenu je 238 kreveta. Opća županijska bolnica Našice ima ukupno 150 kreveta, od čega je za COVID sada spremno 90 kreveta.

Imamo odobrenje Ministarstva za drugu fazu sa ukupno 120 kreveta, dok je zadnja faza 150 kreveta, a u tom slučaju za potrebe opće bolnice angažirali bi kapacitete Doma zdravlja u Našicama. Sve je moguće organizirati, pa i dvoranu, no za to treba i logistika i kadrovi
- rekao je načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Ivan Hampovčan. - izvijestio je Stožer civilne zaštite OBŽ.





Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 10.12.2020. 18:02 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kako stvari stoje, ove zime će nas korona gotovo sve testirati. Neki superotporni neće se ni razboljeti. To su oni koji imaju prvoklasnu prvu liniju obrane, tzv. nespecifični imuni odgovor; tu spadaju djeca, dio omladine i neki odrasli. Većina ostalih će se ipak razboljeti, ali sa slabim ili beznačajnim simptomima. Manji dio će imati teže simptome slične gripi. Na žalost oni koji imaju oslabljen imunitet ili imaju hiperreaktivanu drugu liniju obrane, tzv. specifični imuni odgovor, će se teško izboriti s bolešću.
Zato bi, kad stigne cjepivo, prvo trebalo cijepiti liječnike i ovu najugroženiju skupinu, pa tek onda ostale.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: