Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Na koronavirus novopozitivne 243 osobe: 41 osoba se nalazi na respiratoru

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65424
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.12.2020. 10:43 
Naslov:  Na koronavirus novopozitivne 243 osobe: 41 osoba se nalazi na respiratoru
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano ukupno 579 uzoraka od kojih je 243 bilo pozitivno.

Novopozitivne osobe imaju prebilavište u 75 naselja Osječko-baranjske županije, a najviše (88 ) ih je s područja grada Osijeka i prigradskih naselja. Slijede područja gradova/općina Našice (17), Đakovo i Valpovo (12), Beli Manastir, Belišće i Bizovac (11), Čepin (9), Bilje i Donji Miholjac (po 6), Darda, Đurđenovac, Erdut, Koška, Marijanci, Petrijevci, Popovac i Semeljci (po 4), Antunovac i Čeminac (po 3), Ernestinovo, Kneževi Vinogradi, Magadenovac, Petlovac, Podgorač, Viljevo i Vuka (po 2) te Donja Motičina, Draž, Drenje, Gorjani, Levanjska Varoš, Punitovci, Satnica Đakovačka i Šodolovci (po 1).

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 251 osoba oboljela od COVID-19, i to 197 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 41 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 54 pacijenta s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata preminulo je osam osoba s područja Osječko-baranjske županije oboljelih od koronavirusa. Najstarija preminula osoba rođena je 1929., a najmlađa 1951. godine, a uz COVID-19 imali su i druge komorbiditete.

U samoizolaciji se na području OBŽ trenutno nalazi ukupno 2.515 osoba.

Policija je provela 46 provjera osoba u samoizolaciji. U 42 samoinicijativne provjere sve osobe zatečene su na prijavljenoj adresi, međutim od četiri dojave građana čak tri su bile točne, s tim da su u dva slučaja kršenja utvrđena u Osijeku te jedno u Našicama. Policijski službenici obavili su i 112 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 48 nadzora provođenja epidemioloških mjera, najviše u prodavaonicama i trgovinama (21) te trgovačkim centrima (8 ), a utvrdili su jednu nepravilnost za koju su izrekli upozorenje i naložili njeno otklanjanje.

Nakon sjednice Stožera civilne zaštite OBŽ aktualne epidemiološke podatke na konferenciji za novinare iznijeli su načelnik Stožera Ivan Hampovčan, voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Tomislav Dijanić te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje OBŽ Sanda Filipović. Pročelnica je naglasila kako osnovne škole kojima je osnivač OBŽ nakon dva tjedna nastave na daljinu, od početka ovog tjedna pa do zimskog odmora nastavu opet provode u školi. Izuzetak su šest osnovnih škola koje su se još ranije opredijelile za B model nastave, što i sada provode, i to zbog prostornih uvjeta. Srednje škole nastavljaju provođenje nastave na daljinu. - izvijestio je Stožer civilne zaštite OBŽ.





Foto: OBZ.hr/Arhiv

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: