Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Gradsko vijeće usvojilo Strategiju razvoja sporta u Osijeku do 2030. godine

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65429
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.12.2020. 9:31 
Naslov:  Gradsko vijeće usvojilo Strategiju razvoja sporta u Osijeku do 2030. godine
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osječko Gradsko vijeće jučer je održalo svoju 34. sjednicu na kojoj se uglavnom raspravljalo o gospodarskim i sportskim temama.

Glavna tema sjednice bila je Strategija razvoja sporta u Osijeku do 2030. godine. Napravljena je detaljna analiza trenutačnog stanja sporta na području grada te je provedeno istraživanje stajališta građana koje je pokazalo kako postoji potpora Osječana za izgradnju velikih infrastrurkturnih projekata poput kompleksa bazena i adrenalinskog parka (auto-moto staze).

Strategijom je definirano šest strateških područja, 40 ciljeva te 138 mjera i aktivnosti. Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota istaknuo je kako se najviše ciljeva odnosi na sportsku infrastrukturu, na veće uključivanje mladih u određene sportove te da se još veći broj žena uključi u rekreativne sportove, kao i da se poveća broj vrhunskih sportaša prve kategorije sa sadašnja tek 4%.

Strategija je pokazala i potrebu za razvojem profesionalnog i amaterskog trenerskog kadra, predviđaju se veća ulaganja u sport i sportsku infrastrukturu te razvoj svih sportskih potencijala u Gradu na Dravi. Piližota je zaključio kako su se i do sada ulaganja Grada u sport iz godine u godinu povećavala, a u narednih deset godina predviđena su dodatna ulaganja od 70 milijuna kuna.

Jedna od važnih točaka sjednice odnosila se na planirane mjere Grada za pomoć poduzetnicima, a posebno ugostiteljima tijekom pandemije. Piližota je ponovio kako je za sljedeću godinu planirano izdvojiti dodatnih 4,5 milijuna kuna za potpore poduzetnicima te ponovio kako uskoro kreće porezno rasterećenje. Naime, od 1. siječnja iduće godine ukidaju se dva od tri poreza koja su u nadležnosti Grada: porez na potrošnju i porez na zakup javnih površina, što bi trebalo malo olakšati život ugostiteljima na području grada.

Na aktualnom satu postavilo se pitanje hladnog pogona Stare pekare, koja je otvorena prije godinu dana ali nije u punoj funkciji zbog Covida koji je ubio hostelski biznis. Kornelija Mlinarević izvijestila je kako je ugovor s hrvatskim Ferijalnim savezom potpisan u travnju, no zbog Covida Stara pekara još nije postala hostel kako je bilo planirano. Što se troškova hladnog pogona tiče, samo trošak grijanja zgrade za ovu godinu iznosio je oko 30.000 kn.

Na sjednici su prihvaćene mjere novčane pomoći i potpore mladim obiteljima i roditeljima, stipendije za učenike i studente, razvoj programa za mlade, demografske mjere kroz prostorno planiranje, mjere potpora za zapošljavanje, izgradnja dječjih igrališta, poduzetničke potpore, a Gradska uprava spremna je prihvatiti prijedlog da se na više lokacija u gradu postave pojilice za četveronošce.

Razgovaralo se i o poslovanju turističke zajednice grada, novom zapovjedniku i zamjeniku Javne vatrogasne postrojbe Osijek te o gradnji nove zgrade I. Gimnazije.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Pexels.com/Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: