Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječka Škola u bolnici dobila računalnu opremu vrijednu 117.000 kuna

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.12.2020. 10:26 
Naslov:  Osječka Škola u bolnici dobila računalnu opremu vrijednu 117.000 kuna
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Predstavnici zagrebačkog Rotary kluba 1242 jučer su osječkoj Školi u bolnici u KBC-u predali vrijednu donaciju u računalnoj i didaktičkoj opremi u iznosu od 117.000 kuna.

Škola u bolnici u KBC-u Osijek najmlađa je škola u bolnici u Hrvatskoj među velikim gradovima koja je započela s radom u prosincu 2018. godine na inicijativu OŠ Frana Krste Frankopana koju su prepoznali i potpomogli Grad Osijek i KBC. Cilj škole je hospitaliziranim osnovcima koji se liječe u osječkom KBC-u pomoći da uz pomoć učitelja rade dok se liječe i tako ne moraju nadoknađivati gradivo koje su propustili u školi.



Rad škole pomogli su donacijama brojni poduzetnici, a i zagrebački rotarijanci koji su im uručili donaciju najmodernije opreme, izabranu sukladno zahtjevima onih koji u Školi za bolnicu rade, a u kojoj su interaktivni zasloni, interaktivne ploče, laptopovi, tableti i druga tehnička oprema koja će olakšati i modernizirati nastavu.

Nova će učionica djeci omogućiti odmak od liječenja, smanjiti zaostatke za tekućim gradivom, olakšati nastavak školovanja za vrijeme terapija tijekom kojih je potrebna stroga izolacija te ubrzati povratak u školske klupe kad se oporave i vrate uobičajenim životnim aktivnostima.

Škola u bolnici ima posebne izazove u korona krizi, istaknuo je ravnatelj OŠ Frana Krste Frankopana Antun Ptičar. Kroz školu godišnje prođe oko dvije stotine osnovaca, no ove se godine broj djece uslijed pandemije Covid-a smanjio. Uslijed pandemije promijenio se i način rada s djecom pa tako sada u bolnici imaju dva područna odjela, jedan područni odjel od prvog do četvrtog i jedan od petog do osmog razreda. Na odjelu pedijatrije radi samo učiteljica od 1. do 4. razreda, a na odjelu psihijatrije održava se nastava od 5. do 8. razreda.

Krunoslav Šego, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu osječkog KBC-a, pojasnio je kako je Škola u bolnici velik iskorak za KBC Osijek, ali i za dijete jer je njemu doticaj sa školom doticaj s normalnim svijetom. Boravak u bolnici za svako je dijete izuzetno stresan događaj.

Rotary klub 1242 Zagreb je 2017. Godine pokrenuo akciju „Moja učiteljica zove se Nada“ u okviru koje rotarijanci nastoje osigurati modernu opremu po najvišim svjetskim standardima za sve škole u bolnici u Hrvatskoj. Prije Osijeka bili su u Rijeci koja ima najstariju Školu u bolnici u državi, a vjeruju kako će do kraja sljedeće godine potpuno opremiti sve škole u Hrvatskoj.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Amoreta Bajto/Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: