Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U OBŽ 222 novopozitivne osobe na koronavirus: 39 ih se nalazi na respiratoru

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65694
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.11.2020. 10:38 
Naslov:  U OBŽ 222 novopozitivne osobe na koronavirus: 39 ih se nalazi na respiratoru
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Stožer civilne zaštite OBŽ danas je održao konferenciju za medije na kojoj su predstavili nove podatke vezane uz koronavirus u našoj županiji.

U protekla 24 sata testirano je ukupno 611 osoba, od kojih je 222 bilo pozitivno. Trenutno se na bolničkom liječenju nalazi ukupno 222 osobe - 185 u KBC-u Osijek (od kojih je 39 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 37 pacijenta.

U ovom trenutku u samoizolaciji je 2407 osoba. Nažalost u protekla 24 sata preminule su 4 osobe (1930., 1942., 1948., 1936.)

U protekla 24 sata od 14 provjera policije, jedna osoba je kršila samoizolaciju.

Kako ističe dr. sc. Željko Zubčić, ravnatelj KBC-a Osijek, i dalje se povećava broj hospitaliziranih oboljelih osoba, kao i pacijenata na respiratoru, a popunjenost kapaciteta KBC-a za COVID bolesnike je trenutno 82 posto. Svakodnevno se pet pacijenata prebacuje iz KBC-a u našičku bolnicu koja je sekundarni COVID-centar za Osječko-baranjsku županiju.

- Imamo puno prijema oboljelih, ali i otpusta. Od početka epidemije iz bolnice je otpušteno više od 700 hospitaliziranih i liječenih zbog COVID-19. Na žalost, preživljenje pacijenata u respiracijskom centru je 50-60 posto, pa je značajan broj ukupno preminulih upravo od pacijenata koji su liječeni uz pomoć respiratora - rekao je dr. Zubčić nakon danas (27. studenoga 2020. godine) održane sjednice Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Županijski stožer CZ danas je dao preporuke da se pojača nadzor nad provođenjem mjera donesenih od strane Nacionalnog stožera, pa će pojačane kontrole tijekom vikenda biti osobito u trgovačkim centrima.

- Ravnateljstvo civilne zaštite RH dostavilo je određenu količinu odora za potrebe lokalnih stožera koji su uključeni u kontrolu i provedbu mjera. Odore su danas uručene predstavnicima sedam gradova s područja Osječko-baranjske županije, a tijekom vikenda oprema će biti uručena općinskim stožerima civilne zaštite - rekao je pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Osijek Zvonko Grgec.
- izvijestio je Stožer civilne zaštite OBŽ.





Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: