Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Proračun OBŽ-a za 2020. godinu smanjen na milijardu i 510 milijuna kuna

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.11.2020. 8:40 
Naslov:  Proračun OBŽ-a za 2020. godinu smanjen na milijardu i 510 milijuna kuna
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jučer je u dvorani Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u Osijeku održana 34. sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije.

Najveću pozornost imali su prijedlozi odluka o izmjenama i dopunama Proračuna Osječko-baranjske županije za 2020. godinu te informacija o stanju u gospodarstvu na području županije.

Dosadašnji planirani iznos Proračuna od 1,56 milijardi kuna umanjen je za 54 milijuna kuna u skladu s novim procjenama prihoda i primitaka, a za isto toliko smanjuju se rashodi i izdaci.

Župan Ivan Anušić istaknuo je kako je rebalans proračuna uobičajena aktivnost pri kraju godine dodavši da je financijska situacija u Osječko-baranjskoj županiji stabilna te da projekti idu svojim tijekom.

Naravno, zbog ukupne situacije prihodi su nešto manji, no Županija je bila spremna na takva kretanja, a realizacijom drugih aktivnosti, kao i smanjenjem određenih stavki uspijeva prebroditi sadašnju situaciju uzrokovanu pandemijom COVID-19. „Nadamo se da će ova situacija što kreće trajati, a svojim mjerama, zajedno s državnim i mjerama lokalne samouprave, pokušavamo pomoći gospodarstvu u prevladavanju problema“, rekao je župan. S tim u svezi, Županija je donijela i novu odluku usmjerenu pomoći gospodarstvenicima i poduzetnicima u iznosu od pet milijuna kuna.

Anušić je podsjetio na projekte koje Osječko-baranjska županija provodi ili priprema za naredno financijsko razdoblje i uz sufinanciranje sredstvima Europske unije. Najznačajniji su projekti obnova Zračne luke Osijek, revitalizacija prostora starog OLT-a, izgradnja Gospodarskog centra, novog Kliničkog bolničkog centra Osijek, Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće... Ukupna vrijednost samo kapitalnih projekata iznosi oko 3,5 milijarde kuna. Svi kapitalni projekti uvršteni su u programskog razdoblje 2021.-2027.

Ti projekti nisu sami sebi svrha, nego trebaju generirati nove gospodarske sadržaje, aktivnosti i učinke. Za njih treba napraviti projektnu dokumentacije, ishoditi građevinske dozvole, riješiti imovinsko-pravne odnose i obaviti druge poslove da bi ih bili spremni aplicirati za osigurana sredstva. Ti projekti su ujedno generatori drugih, sekundarnih aktivnosti te će podići sve gospodarske aktivnosti, omogućiti dolazak ljudi na ovo područje, zadržavanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta, nove tehnologije“, zaključio je Anušić.





Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: