Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Nove mjere od vikenda: Zatvaraju se kafići, kladionice, zabranjuju svadbe!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.11.2020. 8:09 
Naslov:  Nove mjere od vikenda: Zatvaraju se kafići, kladionice, zabranjuju svadbe!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nakon jučerašnjeg sastanka užeg kabineta Vlade konačno su poznate nove mjere koje će, kako smo već najavljivali, stupiti na snagu od petka u ponoć ili od subote.

Prema zadnjem nacrtu mjera oko kojega su se lomila koplja ministara, svi ugostiteljski objekti morat će zatvoriti svoja vrata u sklopu novih restriktivnih epidemioloških mjera. Zabrana se ne odnosi na ugostiteljske objekte u hotelima i kampovima koji mogu posluživati hranu samo gostima, a pritom bi se restoranima dozvolila priprema i dostava hrane do ponoći.

Kako će se zatvoriti ugostiteljski objekti, zabranjuju se i svadbe koje su se do sada mogle održavati s maksimalno 25 ljudi, ali sada se i njima obustavlja rad. Noćni i disko klubovi i barovi već su zatvoreni, kao i kasina i automat-klubovi, a ide se i na zatvaranje kladionica.

Obustavlja se i rad bazena i sauna, kao i održavanje dječjih radionica te plesnih škola. Zabranjuje se i održavanje svih vrsta sajmova, što dovodi pod znak upitnika Adventa poput onih u Osijeku ili Zagrebu. Također, ne mogu se održavati amaterske kulturno-umjetničke izvedbe, manifestacije, kao i probe, uključujući zborove.

Obustavljena su i sportska natjecanja i treninzi osim za sportaše I. i II. kategorije u pojedinačnim sportovima. Kada je riječ o mjerama okupljanja, one ostaju iste - na jednom mjestu može biti najviše 25 osoba, jednako kao i na sprovodima. Iste mjere ostaju na snazi i za trgovine i trgovačke centre koji su obvezni primjenjivati pojačane mjere.

S druge strane, kina, kazališta, muzeji, galerije i škole ostaju otvoreni jer se procijenilo da i sada imaju izrazito restriktivne mjere i da su mjesta s niskim rizikom od zaraze.

Također, iako se predlagalo da se zatvore teretane, fitness i rekreacijski centri, to se ipak neće dogoditi, nego će im se propisati stroža pravila prema kojima će moći imati jednog posjetitelja na 10 kvadratnih metara i morat će se najaviti prije dolaska.

Kada je riječ o školama i fakultetima, oni ipak neće u potpunosti prijeći na online nastavu, kako se najavljivalo. Ministar obrazovanja Radovan Fuchs potvrdio je kako neće biti općeg zatvaranja škola jer je u njima tek 0,36 posto zaraženih učenika, stoga je važno nastaviti održavanje nastave uživo zbog dobrobiti učenika.

Mjere će biti na snazi sve do Badnjaka, kada će se ovisno o epidemiološkoj situaciji procjenjivati hoće li se ublažavati ili će se nastaviti s njima.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: