Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječki tim WIP osvojio treće mjesto na prvom 48-satnom BizHack Hackathonu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.11.2020. 11:59 
Naslov:  Osječki tim WIP osvojio treće mjesto na prvom 48-satnom BizHack Hackathonu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 


Proglašenjem pobjednika jučer je završio prvi 48-satni BizHack Hackathon, online natjecanje u organizaciji Hrvatske gospodarske komore s ciljem iznalaženja kreativnih i zanimljivih rješenja za poticanje poduzetništva u Hrvatskoj.

BizHack Hackathon okupio je više od 100 sudionika, trenera i mentora. Šestero finalista pred stručnim žirijem prezentiralo je svoja rješenja, a žiri je potom odabrao tri najbolja uzimajući u obzir poslovni (tržišni) potencijal, izvedivost rješenja i kvalitetu finalne prezentacije.

Prvo mjesto i nagrada od 20.000 kuna otišla je u Split za rješenje e-LIMUN, B2B platformu koja bi povezivala pružatelje usluga za poduzetnike s tražiteljima usluge.

Drugo mjesto i 10.000 kuna osvojio je Blank! Tim iz Zagreba, koji je predstavio virtualnog poslovnog asistenta Tvrtka, AI chatbota kojem bi korisnici pristupili putem WhatsAppa te na jednom mjestu došli do provjerenih informacija potrebnih za otvaranje i vođenje tvrtke.

A treće mjesto i nagradu od 5.000 kuna osvojili su Osječani iz tima WIP kojeg čine Pero Jaman, Tomislav Galba i Marin Gace. Njihovo je rješenje FT1P ili „Fali ti 1 papir“, platforma koja bi korisnicima, poduzetnicima početnicima, na jednom mjestu dala pregled svih potrebnih informacija o otvaranju poduzeća.

FT1P je platforma za pomoć pri administrativnim procesima koja mladim poduzetnicima pruža pomoć pri probijanju kroz tromi administrativni sustav. Umjesto zamornog istraživanja i trošenja vremena i novca, FT1P platforma nudi poduzetnicima jednostavne alate za analizu njihovog trenutnog stanja te predlažu informacije o koracima koje je potrebno poduzeti pri otvaranju obrta, doo-a ili jdoo-a, ostvarivanju prava na potpore za samozapošljavanje ili certificiranju OPG-a za ekološku proizvodnju. Također, preko platforme poduzetnici će dobiti i pregled trenutno dostupnih natječaja.

Platforma poduzetnicima omogućava da je prilagode svojim osobnim potrebama personalizacijom postavki te nudi mogućnost korištenja društvenih mreža za dijeljenje iskustva i korisnih informacija.

Tim WIP rad platforme demonstrirao je na trenutno aktualnom procesu za poduzetnike početnike - ostvarivanju prava na potpore za samozapošljavanje.

Direktorica Centra za inovacije i EU projekte Hrvatske gospodarske komore Danijela Ćenan čestitala je svim sudionicima i pobjednicima, istaknuvši kako je sjajno to što se pobjednička rješenja nadovezuju na postojeće e-usluge u sklopu platforme Digitalna komora, kao i na nedavno lansiranu Nacionalnu inovacijsku platformu koja potiče suradnju i razmjenu ideja, tehnologije i znanja poduzetnika, akademske zajednice i javnog sektora u području istraživanja, razvoja i inovacija.










Tekst: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: