Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Četiri međunarodne nagrade za Institut za zborsku glazbu "Polifonija" na International Choir Championship "LegeArtis" 2020

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.11.2020. 12:20 
Naslov:  Četiri međunarodne nagrade za Institut za zborsku glazbu "Polifonija" na International Cho
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osječki Institut za zborsku glazbu „Polifonija“ u sklopu kojeg djeluju Vokalni ansambl Brevis i dječji zbor „Osječki zumbići“ proteklog je vikenda ostvario sjajne rezultate i višestruko je nagrađen na International Choir Championship „LegeArtis“ Tuzla 2020.

Zborovi su Polifonije u prvom danu natjecanja, 18. studenog nastupili u dvije kategorije nakon čega su oba zbora odabrana za finale koje se održalo u subotu, 21. studenog 2020. godine.

Vokalni ansambl Brevis pod vodstvom dirigentice dr. sc. Antoanete Radočaj-Jerković osvojio je prvu nagradu u kategoriji ženskih i muških zborova u kojoj je ujedno i pobijedio. Osim toga, ansamblu je dodijeljena i posebna nagrada žirija za najbolju izvedbu skladbe iz razdoblja romantizma te druga nagrada u ukupnom poretku svih zborova koji su sudjelovali na natjecanju.

Dječji zbor Osječki zumbići u najmlađoj je natjecateljskoj kategoriji osvojio prvu nagradu te je ujedno i pobjednik kategorije dječjih zborova. Zbor je nastupio pod vodstvom dirigentice Majde Milinović i uz klavirsku pratnju Martine Proleta.

S obzirom na epidemiološku situaciju, peto se natjecanje „LegeArtis“ održalo online – pozvani su natjecatelji slali snimke svojih izvedbi, a te je nastupe ocijenio stručni žiri. Finale natjecanja i završnu svečanost dodjela nagrada bilo je moguće pratiti uz direktan prijenos iz Bosanskog kulturnog centra TK. Unatoč vrlo izazovnoj godini, zborovi su Polifonije još jednom ostvarili izvrstan rezultat na međunarodnoj zborskoj sceni te potvrdili svoju izvrsnost o čemu svjedoče četiri novoosvojene nagrade.











Foto: Screenshot video

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: