Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U Osječko-baranjskoj županiji 243 novopozitivne osobe

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.11.2020. 10:05 
Naslov:  U Osječko-baranjskoj županiji 243 novopozitivne osobe
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U posljednja 24 sata u laboratorijima KBC-a Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije obrađeno je ukupno 560 uzoraka, od kojih su 243 s područja Osječko-baranjske županije pozitivni na koronavirus.

Na području Osijeka i osječkih prigradskih naselja je 119 novopozitivnih, 16 je na području Valpova, 14 Belišća, 12 Đakova, deset je osoba s područja Našica, sedam Donjeg Miholjca i 5 s područja grada Belog Manastira. U općinama Bilje i Čepin je po deset novopozitivnih na koronavirus, po pet u Bizovcu i Koški, a po četiri na području općina Antunovac i Petrijevci. Po dvije novopozitivne osobe prebivalište imaju na području općina Đurđenovac, Kneževi Vinogradi, Viškovci i Vuka, a po jedna na području općina Magadenovac, Popovac, Erdut, Čeminac, Ernestinovo, Marijanci, Donja Motičina, Darda, Drenje, Podgorač, Šodolovci, Strizivojna, Trnava i Viljevo.

Na bolničkom liječenju nalazi se 200 osoba, 46 u Općoj županijskoj bolnici Našice, 154 u KBC-u Osijek od kojih je 25 na respiratoru.

Tijekom posljednjih 24 sata preminulo je osam osoba pozitivnih na koronavirus.

Sedam u KBC-u Osijek, dvije ženske osobe iz Osijeka, 1940. i 1943. godište, dvije muške osobe iz Osijeka, 1932. i 1958. godište, ženska osoba iz Čepina, 1946. godište, muška osoba iz Ernestinova, 1943. godište i muška osoba iz Josipovca 1952. godište. Jedna ženska osoba iz Markovca Našičkog, 1959. godište preminula je u Općoj županijskoj bolnici Našice.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se danas prema evidenciji Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo nalazi 1938 osoba.

Policija je u zadnja 24 sata obavila 22 samoinicijativne provjere osoba u samoizolaciji i nije utvrđeno niti jedno kršenje izrečene mjere samoizolacije.

Nacionalni stožer donio je Odluku o dopunama odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera na području Osječko-baranjske županije koja stupa na snagu danas, 21. studenoga i traje do 24. prosinca ove godine. Dopuna se odnosi na vjerske obrede u zatvorenim prostorijama gdje se broj prisutnih ograničava s obzirom na veličinu prostora na način da za svaku prisutnu osobu mora biti osigurano 4 m2 neto površine, uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa HZJZ. Također se odnosi na preporuku da na profesionalnim umjetničkim izvedbama i programima te kino projekcijama bude prisutno najviše 50 osoba, uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa HZJZ, zatim preporuka jedinicama lokalne samouprave s područja Osječko-baranjske županije da obustave iznajmljivanje i drugo korištenje domova u svom vlasništvu za sve vrste okupljanja. - izvijestio je Stožer civilne zaštite OBŽ.



Foto: Cacan/Foto-arhiv031


Zadnja promjena: Redakcija 031; 21.11.2020. 12:33; ukupno mijenjano 3 put/a.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 21.11.2020. 10:41 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Izvanredne situacije, kao što su ratovi, prirodne katastrofe velikih razmjera ili pandemije kao što je ova, prilika su za radkalne društvene promjene. Premda nisam simpatizer stranke na vlasti, premijer mi se učinio osobom koja je voljna učiniti radikalnije pozitivne društvene promjene, iako ga u tome sputavaju strukture njegove vlastite stranke. Sad je prilika za promjene a on je ne koristi. Čini se ipak da nema namjeru učiniti ništa radikalno bolje, već je većina njegovih poteza sračunata da utvrdi vlastitu poziciju. Šteta.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: