Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U zadnja 24 sata 138 novopozitivnih na koronavirus u OBŽ

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65427
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.11.2020. 10:23 
Naslov:  U zadnja 24 sata 138 novopozitivnih na koronavirus u OBŽ
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata testirano je ukupno 419 uzoraka od kojih je za područje Osječko-baranjske županije 138 bilo pozitivno na koronavirus.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području gradova Osijek (54), Valpovo (17), Donji Miholjac (13), Đakovo (12), Našice (8 ), Belišće (2) i Beli Manastir (1). Pet novopozitivnih osoba su s područja općine Čepin, po tri Drenje, Đurđenovac i Petrijevci, po dvije Feričanci, Podravska Moslavina i Satnica Đakovačka, a po jedna osoba je s područja općina Antunovac, Bizovac, Čeminac, Donja Motičina, Ernestinovo, Kneževi Vinogradi, Koška, Magadenovac, Podgorač, Semeljci i Viškovci.

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 181 osoba oboljela od COVID-19, i to 147 u KBC-u Osijek, od kojih je 31 na respiratoru, a 34 osoba hospitalizirano je u Općoj županijskoj bolnici Našice.

U zadnja 24 sata preminulo je pet osoba koje su bile zaražene koronavirusom. U Respiracijskom centru KBC-a Osijek preminule su tri muške osobe (iz Piškorevaca rođen 1936. godine, iz Kotline rođen 1935. godine te iz Belišća rođen 1953. godine) i ženska osoba iz Osijeka rođena 1943. godine, dok je u Općoj županijskoj bolnici Našice preminula muška osoba iz Dalja rođena 1947. godine.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo OBŽ na području Osječko-baranjske županije trenutno je u samoizolaciji ukupno 1.431 osoba koja je kontakt pozitivnih osoba.

Policija je provela 35 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i sve zatekla na prijavljenoj adresi.

Službenici Ravnateljstva civilne zaštite, policije i Državnog inspektorata u zadnja 24 sata obavili su 18 nadzora u vezi provođenja epidemioloških mjera, i to u 12 noćnih klubova i šest ugostiteljskih objekata. Utvrdili su 10 nepravilnosti za koje su izrekli upozorenja i zatražili njihovo otklanjanje. - izvijestio je Stožer civilne zaštite OBŽ.





Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 15.11.2020. 12:46 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ako kojim slučajem dobijemo cjepivo do kraja godine, samo cijepljenje, zbog bukteće pandemije, može biti vrlo problematično. Zašto? Poznato je da se nije dobro cijepiti ako trenutno bolujete od bilo koje bolesti, a posebno ako ste već bolesni od one protiv koje se cijepite. Naime, organizmu koji je već oslabljen infekcijom, nanosite novi udar na njegov imuni sustav, što može imati loše posljedice. Uz to cjepivu treba dva do četiri tjedna da izazove imunizaciju, i u tom razdoblju nije dobro da se "susretnete" s virusom, pogotovo na početku tog razdoblja. Dakle da zaključim, prije samog cijepljenja bilo bi dobro načiniti brzi test na koronu, da se slučajno ne cijepite, a da ste već zaraženi.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: