Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



138 novopozitivnih u OBŽ, preminulo pet osoba

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.11.2020. 10:55 
Naslov:  138 novopozitivnih u OBŽ, preminulo pet osoba
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U zadnja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ za područje Osječko-baranjske županije testirano je ukupno 382 uzorka od kojih je 138 bilo pozitivno na koronavirus.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području gradova Osijek (84), Belišće (9), Đakovo (7), Valpovo (7), Donji Miholjac (5), Beli Manastir (4) i Našice (1). Šest novopozitivnih osoba su s područja općine Bizovac, Čepina četiri, Petrijevaca tri te Darde dvije. Po jedna osoba je s područja općina Erdut, Đurđenovac, Ernestinovo, Gorjani, Satnica Đakovačka i Vladislavci.

Trenutno je na bolničkom liječenju ukupno 171 osoba oboljela od COVID-19, i to 33 u Općoj županijskoj bolnici Našice, a 138 u KBC-u Osijek, od kojih su 24 osobe na respiratoru.

U zadnja 24 sata preminulo je pet osoba oboljelih od COVID-19 koje su bile na bolničkom liječenju, a imali su i druga oboljenja. U Respiracijskom centru KBC-a Osijek preminula je ženska osoba iz Osijeka rođena 1981. godine i tri muške osobe; iz Čepina rođen 1939. godine, iz Satnice rođen 1958. godine te iz Osijeka rođen 1983. godine. U Općoj županijskoj bolnici Našice preminula je ženska osoba iz Ladimirevaca, rođena 1951. godine.

Na području Osječko-baranjske županije trenutno je u samoizolaciji ukupno 5.161 osoba koje su kontakti pozitivnih osoba.

Policija je provela 42 samoinicijativne provjere osoba u samoizolaciji i sve zatekla na prijavljenoj adresi, međutim jedna dojava građana o kršenju samoizolacije osobe iz Osijeka bila je točna.

O aktualnoj epidemiološkoj situaciji na području Osječko-baranjske županije danas (11. studenoga 2020. godine) raspravljali su članovi Županijskog stožera civilne zaštite. Između ostalog, rečeno je kako je situacija u školama na području županije zadovoljavajuća. Trenutno je pozitivno ukupno 132 učenika i djelatnika škola, a 938 je u samoizolaciji. Međutim, zbog pogoršanja epidemiološke situacije na području Donjeg Miholjca, a uz suglasnost epidemiologa i Upravnog odjela za obrazovanje OBŽ od danas do 22. studenoga 2020. godine nastava u Osnovnoj školi Augusta Harambašića i Srednjoj školi Donji Miholjac u Donjem Miholjcu održavat će se po modelu C, odnosno na daljinu, a potom (do nove odluke) po modelu B. - izvijestio je Stožer civilne zaštite OBŽ.





Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: