Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



MUP: Na šalterima rješavajte samo neodgodive upravne poslove

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65694
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.11.2020. 9:27 
Naslov:  MUP: Na šalterima rješavajte samo neodgodive upravne poslove
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Važenje osobnih iskaznica, putovnica i vozačkih dozvola građana kao i oružnih listova (kojima je rok važenja istekao počevši od 11. ožujka 2020. godine kada je Ministarstvo zdravstva proglasilo epidemiju) produženo je za cijelo vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID – 19 te vrijede najviše 30 dana nakon proglašenja kraja epidemije.

Također, pojedine radnje u upravnom postupku koje su građani dužni učiniti u određenom roku vezano za vozila ( kao što su odjava vozila kojeg privremeno ili trajno neće koristiti, obavljanje izvanrednog nadzornog pregleda i dr., a čiji krajnji rok poduzimanja je bio počevši od 11. ožujka 2020. godine) ili za oružje (podnošenje zahtjeva za izdavanje oružnog lista za nabavljeno oružje, dostavljanje uvjerenja o zdravstvenoj sposobnosti ili isprave da raspolažu tehničkim znanjem i vještinom za pravilnu uporabu oružja i poznavanja propisa koji se odnose na posjedovanje oružja i sl.) građani mogu poduzeti najdulje 30 dana od dana prestanka epidemije.

Također, podsjećamo na mogućnost predaje pojedinih zahtjeva upravnim poslovima putem e - Usluga koje pruža Ministarstvo unutarnjih poslova, a koje uključuju predaju zahtjeva za putovnicu, vozačku dozvolu, prijavu boravišta, davanja suglasnosti u određenim upravnim postupcima (suglasnost stanodavca za prijavu prebivališta, suglasnost roditelja za izradu osobne iskaznice ili putovnice djeteta i sl.) i dr.

Pozivamo građane da uzmu u obzir navedeno te da samo u slučaju neodgodive potrebe za žurnim rješavanjem nekih od upravnih poslova te poslove obave osobnim dolaskom na šaltere policijskih uprava i postaja.

U cilju smanjenja rizika od zaraze i širenja epidemije, pojedine policijske uprave promijenile su način rada zaprimanja stranaka na način da je potrebna najava i dogovaranje termina dolaska telefonom ili elektroničkom poštom ili je promijenjeno radno vrijeme upravnih poslova. - izvijestio je MUP.



Radno vrijeme šaltera za stranke u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj i u policijskim postajama u kojima se izdaju dokumenti je:

od 7,15 do 14,30 sati (ponedjeljak, srijeda, četvrtak, petak)
od 9,00 do 16,30 sati (utorak)

Telefonski brojevi:
031/237-292 tajnica voditelja Službe za upravne poslove
031/237-455 voditelj Odjela za prijavništvo i osobne isprave
031/237-270 voditelj Odjela za državljanstvo, azil i statusna pitanja stranaca
031/237-350 voditelj Odjela za prometne isprave i oružje

Odjel za prijavništvo i osobne isprave
Prijavništvo:
prijava-odjava prebivališta
prijava adrese
prijava boravišta
matični broj građana
uvjerenje o prebivalištu i matičnom broj građana

Poslovi se obavljaju na šalterima 3, 4, 5, 6 i 7.

OSOBNE ISKAZNICE
Na šalterima 4, 5, 6 i 7 predaju se zahtjevi za izradu osobne iskaznice, a izrađene osobne iskaznice mogu se preuzeti na šalteru 3.

kontakt telefoni: 031/237-104, 237-239, 237-382

PUTNE ISPRAVE
Na šalteru 8 predaju se zahtjevi i preuzimaju izrađene putne isprave. Zahtjevi za pogranične propusnice zaprimaju se također na šalteru 8, gdje se i preuzimaju izrađene pogranične propusnice.

kontakt telefoni: 031/237-104, 237-239, 237-382

Gubitak ili nestanak osobne iskaznice i putne isprave prijavljuje se na šalteru 3, a upravni postupak i donošenje rješenja provodi se u sobi br. 50, kontakt telefon 237-239.

Služba za državljanstvo i statusna pitanja stranaca

DRŽAVLJANSTVO
podnošenje zahtjeva za stjecanje hrvatskog državljanstva
podnošenje zahtjeva za prestanak hrvatskog državljanstva
podnošenje zahtjeva za utvrđivanje hrvatskog državljanstva

Poslovi se obavljaju na šalteru 2.

STRANCI - statusna pitanja
Boravak stranaca (kratkotrajni, privremeni, stalni)
Rad stranaca (radna dozvola, poslovna dozvola, rad bez radne i poslovne dozvole)
Zahtjevi za izdavanje odobrenja za privremeni boravak, stalni boravak, radnu dozvolu, poslovnu dozvolu, osobne iskaznice za stranca obavljaju se na šalteru 1.

kontakt telefoni su: 031/237-191, 237-303, 237-254

Odjel za prometne isprave i oružje
Na šalteru broj 12 obavljaju se poslovi registracije vozila, odjave vozila, promjene vlasnika vozila, ustupanje registarskih pločica, proba pločice, zaprimanje zahtjeva za izdavanje nove prometne dozvole ili knjižice vozila u slučaju njihove dotrajalosti ili oštećenosti. U slučaju gubitka ili nestanka prometne dozvole ili knjižice vozila provodi se upravni postupak u sobi br. 58.

kontakt telefoni su: 031/237-110, 237-286

Što je sve potrebno za navedene postupke, može se potražiti pod Upute o proceduri izdavanja vozačke dozvole.

VOZAČKA DOZVOLA
Na šalterima broj 10 i 11 podnose se zahtjevi za izdavanje vozačke dozvole (prvi put), produženje valjanosti vozačke dozvole, zamjena vozačke dozvole, izdavanje vozačke dozvole u slučaju nestanka. U slučaju gubitka ili nestanka vozačke dozvole provodi se postupak u sobi br. 54.

kontakt telefon je 237-280.

Sa procedurom izdavanja vozačke dozvole i što je sve potrebno za izradu vozačke dozvole možete se upoznati ovdje.

ORUŽJE
Na šalteru broj 9 podnose se zahtjevi za nabavku, registraciju oružja i izdaju se izrađeni oružni listovi.

Postupak u slučaju smrti vlasnika oružja, u slučaju gubitka, krađe oružja, kao i u slučaju oduzimanja oružja, provodi se u sobi br. 52.

kontakt telefon 237-175

PISARNICA
Građani mogu predati različite podneske (zamolbe, zahtjeve, predstavke i sl.) uz dokaz o postojanju pravnog interesa za dostavu traženih podataka, te uz propisani iznos upravne pristojbe; prijave na raspisani natječaj i isprave (predmeti i isprave se mogu predati i u najbližoj policijskoj postaji.

kontakt telefoni Pisarnice su: 031/237-157 ili 237-453






Foto: Daniel Antunović/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: