Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Stožer ekskluzivno otkrio: Virus ne napada blagdanima i neradnim danima!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.11.2020. 8:21 
Naslov:  Stožer ekskluzivno otkrio: Virus ne napada blagdanima i neradnim danima!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

I dok se cijeli svijet posljednjih tjedana zatvara pokušavajući spriječiti širenje koronavirusa, Hrvatska je odlučila da u novom valu širenja virusa neće ići u novo zatvaranje ili policijski sat.

Umjesto toga, iz stožera na svim razinama svakoga dana čujemo upozorenja kako moramo izbjegavati druženja, obiteljska ili druga, jer su ona jako opasna.

No, izgleda da je naš vajni nacionalni stožer došao do nekih novih epohalnih saznanja o virusu koja još nisu „prokljuvili“ ni najveći epidemiološki umovi svijeta.

Naime, virus Covida-19 miruje blagdanima i neradnih danima te tih dana ne morate poštivati mjere!

Mislite da se zezamo? Ni govora.

Veleumovi iz nacionalnog stožera donijeli su novi propis kojim se u iznimnim slučajevima dopuštaju javna okupljanja s više od 50 osoba. A ti iznimni slučajevi su: okupljanja radi obilježavanja blagdana i neradnih dana.

U izmjenama i dopunama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja, a koju je potpisao ministar Božinović, dodaje se nova točka u kojoj doslovno piše:

Epidemiološke mjere iz ove Odluke iznimno se ne primjenjuju na okupljanja koja se organiziraju radi obilježavanja blagdana i neradnih dana sukladno Zakonu o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u RH. Okupljanje iz stavka 1. ove točke može se održati samo u skladu s epidemiološkim okvirom kojeg, na prijedlog organizatora, izradi HZJZ uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera”.

Nužne epidemiološke mjere iz ove Odluke određuju se u trajanju do 30. studenog 2020. godine. Ova Odluka stupa na snagu danas, 10. studenog.

Odluka je donesena, zar ste sumnjali, desetak dana prije obilježavanja Dana sjećanja u Vukovaru 18. studenog kada će u grad stradalnik nahrupiti gomila ljudi iz cijele Hrvatske. Kako se u Vukovaru svake godine na ovaj datum okupi „malo više“ od 50 osoba, očito je bilo potrebno malo proširiti postojeću odredbu. Što će vjerojatno doprinijeti i širenju virusa.

Inače, već se danima priča o tome kako će se Kolona sjećanja održati, no pojedinosti su do sada bile vrlo škrte. Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak najavio je više puta kako će se epidemiološki okvir za obilježavanje Dana sjećanja u Vukovaru utvrditi u suradnji s lokalnim epidemiolozima, a ministar branitelja Medved je rekao da će se odluka o konkretnim mjerama donijeti tijekom ovog tjedna.

Sada znate da se ne morate brinuti ni o slavljenju Božića i Nove godine. Slobodno pozovite rodbinu iz cijele države i inozemstva i družite se do mile volje jer bojazni nema: Capak, Božinović i slični pobrinut će se da tih dana virus ne ordinira.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
fantac
Offline
Avatar

Ukupno postova: 125
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 10.11.2020. 9:33 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

malo zaostala reakcija, ovaj virus je bio smiješan još tamo od sijecnja. Virus koji zna udaljenost i prestaje u određene sati. Zato je i trebala cenzura strucnjaka od prvog dana, koji su progovorili protiv njega.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: