Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Dodijeljeno 50 potpora za poslijediplomski studij u Osijeku

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.11.2020. 9:53 
Naslov:  Dodijeljeno 50 potpora za poslijediplomski studij u Osijeku
Citirajte i odgovorite[Vrh] 


Osječko-baranjska županija dodjeljuje potpore za poslijediplomski studij kojim se stječe akademski stupanj doktora znanosti/umjetnosti odnosno akademski naziv sveučilišni specijalist određenog područja kao i prethodnih godina. Za ovu je namjenu u proračunu osigurano 250.000 kuna.

Odabir kandidata obavljao se temeljem utvrđenih kriterija, a to su: opći uspjeh na sveučilišnom dodiplomskom studiju ili preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju ili integriranom preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju te prosječna mjesečna visina dohotka ostvarenog po članu zajedničkog kućanstva za proteklu kalendarsku godinu.

Pravo na potporu ostvarilo je 60 postdiplomaca, a riječ je o korisnicima potpore koji su polaznici sveučilišta u Republici Hrvatskoj. Najviše potpora odobreno je za poslijediplomske studije na visokoškolskim ustanovama u Osijeku i to 50 potpora, slijedi Zagreb s 9 potpora, Zadar s 2 potpore i 1 potpora studentu na poslijediplomskom studiju u Rijeci.

- Obrazovanje je temelj svih društvenih aktivnosti, a kontinuiranim usavršavanjem stječemo ne samo nova znanja i vještine nego se gradimo kao osobe, usavršavamo se u poslu koji obavljamo i dajemo svoj doprinos razvoju boljeg društva. Stoga, dragi poslijediplomci, sretno vam na tom putu – poručio je župan Ivan Anušić.

Poslijediplomski studij obrazuje mlade ljude s područja naše Županije za najvišu razinu znanja bez kojega zasigurno nema napretka u gospodarstvu, ali i u ostalim djelatnostima kao što su zdravstvo, socijalna skrb, školstvo, uprava i pravosuđe te brojne druge djelatnosti koje zahtijevaju nova znanja i najnovije znanstvene spoznaje. Osječko-baranjska županija u potpunosti podupire ulaganje u obrazovanje na najvišoj razini te svojim potporama nastoji barem djelomično financijski pratiti pojedince koji su spremni obrazovati se i nakon završenih fakulteta.





Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 08.11.2020. 9:47 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Svaka kuna potpore je je dobrodošla, premda je iznos potpore jako skroman, ako se radi o jednokratnoj mogućnosti, odnosno skroman ako se može dobiti svake godine. Ako sam dobro izračunao 60 kandidata po 4.150 kn je 250.000 kn. Inače cijena školarine za poslijediplomski studij je oko 20.000 kn godišnje ili oko 60.000 kn ukupno za cijeli studij (cijena se razlikuje od studija do studija).
Za usporedbu, podmlatku NK Osijeka grad Osijek godišnje isplati potpore od oko 1 milijun kuna.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: