Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječki ZOO vrt u oporavilištu se brine o ozlijeđenim strogo zaštićenim divljim životinjama

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.11.2020. 12:01 
Naslov:  Osječki ZOO vrt u oporavilištu se brine o ozlijeđenim strogo zaštićenim divljim životinjama
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dvije male kukuvije (na slikama) nađene su u jednoj kući prilikom pretresa krova kod Belog Manastira, a obzirni građani su se odlučili obratiti osječkom Zoološkom vrtu koji nastavlja brigu o njima dok ptići ne ojačaju kako bi ih se moglo pustiti natrag u prirodu.

Inače, odlukom Ministarstva zaštite okoliša i energetike o odabiru oporavilišta za divlje životinje, od 11. travnja 2017., Zoološki vrt Osijek zbrinjava i provodi skrb za jedinke strogo zaštićenih divljih životinja iz prirode RH koje su pronađene iscrpljene, bolesne, ozlijeđene, ranjene i/ili otrovane, u svrhu njihovog oporavka i povratka u prirodu.



ZOO vrt ima uvjete za zbrinjavanje sisavaca iz porodice zvijeri, ptica grabljivica i rodarica. O životinjama u oporavilištu brine se do njihovog izliječenja i oporavka s ciljem povratka u prirodu.



Također, osječki ZOO vrt privremeno zbrinjava jedinke zaplijenjene ili oduzete na temelju odredbi Zakona o zaštiti prirode i Zakona o prekograničnom prometu i trgovini divljim vrstama za navedene sistematske kategorije - sisavci iz reda primata i zvijeri, papigašice, kopnene i slatkovodne kornjače, guštere i neotrovne zmije.

Samo ove godine ZOO vrt se skrbio za dvije rode, koje su povrijeđenih krila dopremljene u oporavilište te jednog orla štekavca kojeg su, iscrpljenog i dehidriranog, rendžeri Kopačkog rita našli i dopremili u ZOO vrt na oporavak.

Isto želimo i ovim prelijepim sovicama.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Unikom

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: