Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Županija dodijelila 29 potpora OPG-ovima koji se bave turizmom

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.11.2020. 19:56 
Naslov:  Županija dodijelila 29 potpora OPG-ovima koji se bave turizmom
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Danas je u sjedištu županije Osječko-baranjske 29 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji pružaju uslugu smještaja, potpisalo ugovore s osječko-baranjskim županom Ivanom Anušićem o dodjeli potpora u kontinentalnom turizmu ukupne vrijednosti 1,06 milijuna kuna.

Pročelnica Upravnog odjela za kontinentalni turizam Tatjana Roth istaknula je kako ovo nisu potpore koje se dijele redovito iz proračuna, već sredstva koje je Županija osigurala u sklopu mjera ublažavanja posljedica epidemije COVID-a 19 za OPG-ove koji do sada nisu bili obuhvaćeni potporama Vlade Republike Hrvatske.

Uvjet je bio da su predmetni OPG-ovi imali smanjen prihod od najmanje 30% tijekom lipnja ove godine u odnosu na lipanj 2019., a potpora iznosi 5.000 kuna po smještajnom kapacitetu, odnosno krevetu.

Ukupan iznos sredstava predviđenih u sklopu ove potpore iznosi 1,7 milijuna kuna, međutim u procesu prijava od strane OPG-ova iskazana je potreba za 1,06 milijuna kn. Činjenica da nisu sva sredstva utrošena, odnosno da dio OPG-ova nije dobio potpore, znači da nisu svi OPG-ovi imali pad prihoda, što je Roth ocijenila kao dobru i ohrabrujuću vijest u ovim okolnostima.

Župan Anušić izjavio je kako je ukupan iznos svih potpora koje je Županija ove godine dala poduzetnicima, obrtnicima, poljoprivrednicima i onima koji rade u turizmu 17 milijuna kuna, od čega je gospodarstvu dodijeljeno 11,2 milijuna, a sada milijun i 60.000 kuna onima koji pružaju smještajne kapacitete u turizmu. Anušić je obećao kako će se s potporama nastaviti i iduće godine.

Inače, kada je riječ o rezultatima ovogodišnje turističke sezone, pročelnica Roth je izjavila kako je Osječko-baranjska županija trenutačno na 55% noćenja i dolazaka u odnosu na isto razdoblje lani, što je zadovoljavajuća brojka uzevši sve u obzir. Godina je počela rekordnim povećanjem broja dolazaka u siječnju od čak 30% u odnosu na siječanj 2019., no kasnije je epidemija te obećavajuće rezultate skršila.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: