Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U KBC-u Osijek hospitalizirano 120 bolesnika, popunjenost kapaciteta 60 posto

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.11.2020. 12:45 
Naslov:  U KBC-u Osijek hospitalizirano 120 bolesnika, popunjenost kapaciteta 60 posto
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

"Popunjenost kapaciteta osječkog KBC-a u ovom je trenutku 60 posto, hospitalizirano je oko 120 bolesnika, dvadesetak je na respiratoru. Stanje nije dramatično, ali brojke iz dana u dan rastu", izjavio je u interviewu za Radio Osijek voditelj Zavoda za kliničku mikrobiologiju i bolničke infekcije Domagoj Drenjančević.

Prema njegovim riječima, kapaciteti osječkog KBC-a za sada su dovoljni. Osigurano je dvjestotinjak kreveta, s time da postoji mogućnost proširenja kapaciteta, ako bude potrebno, na rezervnim pozicijama. Slična je situacija u Respiracijskom centru u kojem je trenutačno dvadesetak bolesnika na respiratoru.

Testiranje je jedna od najvažnijih stvari za kontrolu epidemije COVID-a, u koordinaciji sa izolacijom pozitivnih pacijenata i njihovih kontakata. Ono što obećava je to što su jučerašnja testiranja pokazala manji broj pozitivnih bolesnika u odnosu na ukupan broj testiranih i taj bi trend trebalo zadržati.

No, bez obzira na to, dr. Drenjančević upozorava kako su to i dalje velike brojke pa poziva građane na oprez jer, kako kaže, „zdravstveni je sustav polovica rješenja, druga polovica je disciplina građana“.

Vezano uz organizaciju kapaciteta u drugim bolnicama, Drenjančević kaže kako je to dobra odluka jer premještaj dijela bolesnika u Našice osigurava dodatni kapacitet osječkom KBC-u. „Važan je čimbenik povezivanje i suradnja zdravstvenih ustanova koje djeluju u Osječko-baranjskoj županiji, kako bi se pacijenti sustavno usmjeravali i zbrinjavali. Stanje u osječkom KBC-u dobro je i zahvaljujući suradnji s našičkom bolnicom koja je takozvana "covid bolnica“, što omogućuje brzu izmjenu bolesnika u slučaju veće potrebe za hospitalizacijom“.

Tome će od velike pomoći biti i najavljeno antigeno testiranje jer će se moći lakše i brže koordinirati smještaj i premještaj bolesnika.

Vjerujemo da će, kako brojke pokazuju tendenciju rasta, naša organizacija sustava odgovoriti izazovima epidemije“, zaključio je Drenjančević.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031


Pročitajte i..
U protekla 24 sata 49 novopozitivnih osoba u OBŽ

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: