Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U protekla 24 sata 49 novopozitivnih osoba u OBŽ

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.11.2020. 11:28 
Naslov:  U protekla 24 sata 49 novopozitivnih osoba u OBŽ
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U laboratoriju za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije testirano je 187 uzoraka od kojih je 49 bilo pozitivno na koronavirus.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području gradova Osijek (20), Našice (7), Donji Miholjac (7), Belišće (3), Đakovo (2) i Valpovo (2) te općine Feričanci (2). Po jedan novozaraženi dolazi s područja općina Bizovac, Čeminac, Drenje, Đurđenovac, Viljevo i Vladislavci.

Na žalost, jučer je preminulo pet osoba s područja županije koje su oboljele od COVID-19. To su žena iz Tenja rođena 1937. godine, žena iz Palače rođena 1955. godine, muškarac iz Viljeva rođen 1936. godine, muškarac iz Osijeka rođen 1937. godine i žena iz Osijeka rođena 1951. godine. Svi preminuli su imali i druga teška oboljenja. Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije izražava sućut članovima njihovih obitelji.

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno se nalazi 108 osoba koje su oboljele od COVID-19 od kojih su 24 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 13 oboljelih od COVID-a.

Prema podacima pristiglim u Zavod za javno zdravstvo OBŽ samoizolacija je u zadnja 24 sata određena za 49 novih kontakata pozitivnih osoba, a pod tom mjerom je ukupno 3.451 osoba.

Policija je provela 38 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i sve zatekla na prijavljenoj adresi, međutim provjerom jedne dojave građana u Belom Manastiru utvrđeno je kršenje te mjere.

Budući da je Ministarstvo zdravstva danas proglasilo KB Dubrava isključivo za COVID bolnicu, Stožer civilne zaštite obavještava građane koji su imali zakazane preglede, operativne zahvate ili druge usluge u KB Dubrava da se obrate svojim izabranim liječnicima te dogovore nove termine za potrebne usluge u drugim bolnicama.

Na području Osječko-baranjske županije od početka epidemije pozitivno na koronavirus je ukupno 3.527 osoba, a do sada je izliječeno 2.420 osoba.- izvijestio je Stožer civilne zaštite OBŽ.





Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 02.11.2020. 12:44 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ukoliko faktor širenja zaraze ostane oko 2, broj dnevno novih registriranih zaraženih bude oko 2000 i ukoliko broj stvarno zaraženih u odnosu na broj registrirano zaraženih odgovara testiranju u Brodosplitu, onda bi "imunitet krda" mogli dostići negdje krajem veljače iduće godine. Tada će broj onih koji su preboljeli zarazu preći 2 milijuna.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: