Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U OBŽ 181 osoba novopozitivna na koronavirus

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65429
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.10.2020. 11:27 
Naslov:  U OBŽ 181 osoba novopozitivna na koronavirus
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U zadnja 24 sata pozitivan nalaz na koronavirus utvrđen je za 181 osobu s područja Osječko-baranjske županije, a testirano je ukupno 500 uzoraka, i to 415 u Kliničkom bolničkom centru Osijek i 85 u Zavodu za javno zdravstvo OBŽ. Na žalost, jučer su preminule tri osobe koje su bile hospitalizirane u Respiracijskom centru KBC-a; žena iz Šaga rođena 1939. godine, muškarac iz Višnjevca rođen 1929. godine te muškarac iz Osijeka rođen 1954. godine. Uz COVID-19 svi su imali i druga teža oboljenja.

Najviše pozitivnih nalaza opet je u Osijeku (68 ), odnosno 84 s prigradskim naseljima (Višnjevac 5, Josipovac 5, Tenja 3, Sarvaš 2 i Brijest 1). Slijede Đakovo 13 (15 s prigradskim naseljem Piškorevci), Našice 8, Čepin 7, Belišće 6 (10 s prigradskim naseljima Bocanjevci 2 i Gat 2), Donji Miholjac 5 (7 s prigradskim naseljem Rakitovica), Valpovo 4 (7 s prigradskim naseljima Marjančaci 2 i Šag 1), Ivanovac 4, a po tri imaju Bilje, Bizovac, Novi Čeminac i Satnica Đakovačka.

Po dvije novozaražene osobe su iz Antunovca, Feričanaca, Hrastina, Ladimirevaca, Palače i Vuke, a po jednu imaju Breznica Đakovačka, Čokadinci, Dalj, Dragotin, Drenje, Ernestinovo, Gašinci, Ivanovo, Jagodnjak, Laslovo, Marijanci, Petrova Slatina, Semeljci, Vardarac i Viškovci.

Novopozitivnim osobama jučer je obuhvaćeno 44 naselja.

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno se nalazi 109 osoba koje su oboljele od COVID-19, što je čak 14 više nego prethodnog dana, s tim da je 14 pacijenata na respiratoru. Osam oboljelih osoba hospitalizirano je u Općoj županijskoj bolnici Našice.

Prema podacima pristiglim u Zavod za javno zdravstvo OBŽ samoizolacija je u zadnja 24 sata određena za 39 novih kontakata pozitivnih osoba, a pod tom mjerom je ukupno 3.426 osoba.

Policija je provela 32 samoinicijativne provjere osoba u samoizolaciji te dvije provjere po dojavi građana, no nije utvrđeno kršenje te mjere.

Povodom predstojećeg vikenda, blagdana Svih svetih te Dušnog dana, Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije ponovno upozorava i moli građane na odgovorno ponašanje na svim okupljanjima, pa tako i prilikom posjeta grobljima, gdje će sukladno epidemiološkoj situaciji i uputama, biti organizirana i redarska služba koja će građanima davati upute o ponašanju te obavljati njihovu kontrolu, od nošenja zaštitnih maski i držanja fizičke distance do drugih pravila poput načina prodaje cvijeća i svijeća.

Stožer ujedno apelira na sve građane, pogotovo osobe koje planiraju organizirati javna okupljanja (poput Halloweena i slično) da su takva okupljanja u sadašnjoj epidemiološkoj situaciji zabranjena te predstavljaju prevelik rizik za širenje virusa. - izvijestio je Stožer civilne zaštite OBŽ.



Foto: Cacan/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
pirko
Offline
Ukupno postova: 115
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.10.2020. 13:53 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kada zatvore crkve, mogu mi zabraniti Noć vještica.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: