Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



42 osobe novopozitivne na koronavirus: u samoizolaciji 100 medicinskih sestara i tehničara

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.10.2020. 11:40 
Naslov:  42 osobe novopozitivne na koronavirus: u samoizolaciji 100 medicinskih sestara i tehničara
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U laboratoriju za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek u zadnja 24 sata, u nedjelju, za područje Osječko-baranjske županije testirano je 178 uzoraka od kojih su 42 bili pozitivni na koronavirus.

Devet novopozitivnih osoba je iz Našica, sedam iz Osijeka (s po jednom osobom iz prigradskih naselja Tenja i Briješće ukupno devet), tri iz Donjeg Miholjca (ukupno pet s dvije osobe iz prigradskog Miholjačkog Poreča), tri iz Čepina, po dvije iz Valpova (ukupno četiri s dvije iz prigradskih Marjančaca), Đakova (ukupno tri s jednom iz prigradskih Selaca Đakovačkih) te Đurđenovca, dok Magadenovac, Marijanci, Vrbica, Ivanovci Gorjanski, Feričanci, Veliškovci i Ivanovac imaju po jednu novopozitivnu osobu.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek jučer je preminula jedna osoba hospitalizirana zbog COVID-19, riječ je o muškarcu iz Belišća, rođenom 1952. godine.

Na liječenju u KBC-u Osijek trenutno se nalazi 79 pacijenata oboljelih od COVID-19 od kojih je 17 na respiratoru. Deset oboljelih osoba hospitalizirano je u Općoj županijskoj bolnici Našice. Ukupno je izliječeno 1.660 osoba.

Mjera samoizolacije određena je za 81 novi kontakt oboljelih osoba, pa se na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi ukupno 3.231 osoba.

Policija je u zadnja 24 sata obavila 58 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, a svi provjeravani zatečeni su na prijavljenoj adresi.

Uz informacije o aktualnoj epidemiološkoj situaciji, Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije danas (26. listopada 2020. godine) razmatrao je i najnovije odluke i preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite, osobito Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja. Odluka stupa na snagu 27. listopada 2020. godine, a donosi niz restriktivnih mjera, od zabrane održavanja javnih okupljanja i događanja na kojima je više od 50 osoba, odredba da na svadbenim svečanostima i pogrebima može biti najviše 30 osoba, a na privatnim okupljanjima do 15 osoba, zatim da se sportska natjecanja od sada održavaju bez gledatelja, organizatori događanja moraju voditi evidenciju nazočnih, obvezno je nošenje zaštitnih maski i na otvorenim prostorima ako se ne može održati distanca od najmanje 1,5 metar, pa do odluke da je obvezno korištenje maski prilikom ulaska i boravka na grobljima.

Zaključeno je da Županijski stožer podržava propisane mjere, a poziva građane da ih prihvate i tako svojim odgovornim ponašanjem utječu na poboljšanje trenutne epidemiološke situacije.

Županijski stožer ponovno naglašava da su različita okupljanja izrazito rizična, pa poziva njihove organizatore da poštuju propisane epidemiološke mjere te ne posežu za omogućavanjem „ulaza na zadnja vrata“ i sličnim kršenjima mjera.

Kršenja propisanih mjera građani mogu prijaviti na telefonske brojeve 112 i 192. - izvijestio je Stožer civilne zaštite OBŽ.

Kako doznajemo, u samoizolaciji je 100 medicinskih sestara i tehničara te 64 liječnika iz KBC Osijek. 70% ih je pozitivno na koronavirus.





Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: