Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Trade Air i preko zime leti iz Osijeka za domaće destinacije

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.10.2020. 8:24 
Naslov:  Trade Air i preko zime leti iz Osijeka za domaće destinacije
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Iako je Vlada RH objavila plan novog PSO programa koji je u primjenu trebao ići s početkom ovogodišnjeg zimskog reda letenja, do realizacije istog neće doći, piše portal Croatian Aviation.

Tako će i ove zime Trade Air prometovati na domaćim linijama prema starom PSO programu, a karte su od jučer u prodaji.

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture nije raspisalo natječaj za novi PSO program već je s dva domaća avioprijevoznika (Croatia Airlines i Trade Air) potpisala aneks starog ugovora po kojem će ove kompanije prometovati u nadolazećem zimskom redu letenja.

Trade Air će tako nastaviti prometovati na sljedećim linijama od 26. listopada:
- Osijek - Zagreb - Osijek, 6 puta tjedno, dva leta ponedjeljkom, srijedom i petkom,
- Osijek - Pula - Split - Pula - Osijek, 2 puta tjedno, ponedjeljkom i petkom,
- Osijek - Rijeka - Osijek, 2 puta tjedno, utorkom i četvrtkom,
- Rijeka - Split - Dubrovnik - Split - Rijeka, 2 puta tjedno, utorkom i četvrtkom.

Karte na navedenim linijama moguće je kupiti na web stranici Trade Aira.

Ostaje nejasno što je s natječajem za novi PSO ugovor koji bi zapravo trebao biti raspisan sada kako bi se ispoštovali svi rokovi i kako bi isti išao u primjenu s prvim danom ljetnog reda letenja iduće godine.

Podsjećamo, odlukom Vlade RH iz svibnja ove godine odlučeno je da će u novom PSO natječaju prijevoznici biti obavezni prometovati na gotovo istim linijama kao i do sada, uz iznimku ukidanja linije Osijek - Rijeka - Osijek te uvođenja linije Osijek - Zadar - Osijek te Rijeka - Zadar - Rijeka. Ostali detalji (poput minimalnog kapaciteta na linijama te broju tjednih letova), propisuju se u natječaju koji, kao što smo ranije spomenuli, još uvijek nije objavljen.

Pozitivna vijest je to da je nadležno Ministarstvo sklopilo aneks ugovora s Trade Airom i Croatia Airlinesom čime će domaće linije nastaviti prometovati i u zimskim mjesecima, sve do kraja ožujka sljedeće godine.

Trade Air će tako nastaviti redovno prometovati prema Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Puli, Splitu i Dubrovniku i u zimskim mjesecima, sve do proljeća sljedeće godine, čime se putnicima omogućuju point to point letovi, kao i mogućnost konekcija na međunarodnu mrežu Croatia Airlinesa iz Splita i Zagreba.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: