Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječka tvrtka Spin posadila deset različitih drveća u parku Zrinjevac

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65429
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.10.2020. 16:40 
Naslov:  Osječka tvrtka Spin posadila deset različitih drveća u parku Zrinjevac
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osječka tvrtka Spin danas je, povodom proslave 30 godina poslovanja, financirala i posadila deset različitih drveća iz porodice magnolija u parku Zrinjevac.

Svoj uobičajeni dan uz računala i tipkovnice, Spinovci su zamijenili lopatama i zemljom te se našli na nepoznatom terenu, ali uz timski rad i tu su prepreku savladali:

Nisam nikad sadila ni cvijeće, a pogotovo drveće, a sada će ostati čak deset magnolija koje će me uvijek sjećati na kolege i koje ću moći promatrati kako rastu.“ – rekla je Ana koja u Spinu radi kao solution developer.



Spinov tim posadio je drveće uz stručnu pomoć djelatnika Unikomovog Zelenila pod vodstvom Stjepana Gieslera, a posađene sadnice našle su svoje mjesto uz novoobnovljenu pješačku stazu na zapadnoj strani parka Zrinjevac. Sadnice su stablastog i grmolikog oblika, a većina će ih doseći do četiri metra visine, dok će par njih rasti čak i do osam metara.

Cilj sadnje bio je proslavili uspješno tridesetogodišnje poslovanje, ali i izraziti zahvalnost gradu i prirodi. Spin u svom poslovanju redovno pazi na zaštitu okoliša ne koristeći jednokratnu plastiku, odvajajući otpad te razvijanju aplikacija koje omogućuju smanjenu potrebu za papirom u uredu pa je ovo bio još jedan logičan korak prema tom cilju.

Osim sadnje drveća u planu je bilo i nekoliko drugih aktivnosti poput pomoći i posjete azilu za pse, suradnje s osječkim fakultetima i studentima i slično, ali je epidemiološka situacija utjecala na prvotni plan te nas primorala da te aktivnosti razdvojimo i izvedemo pojedinačno, pazeći na mjere. Iznimno nam je drago da smo sadnju drveća ipak mogli sada provesti i tako postaviti jedan temelj za rast i razvoj i izvan našeg ureda.“ – rekao je direktor Spina, Ivan Matejašić koji se nada da će uskoro i sve ostale aktivnosti biti moguće provesti.

Spin želi zahvaliti svim svojim djelatnicima, Unikomu i Gradu Osijeku na podršci i suradnji te se veseli svim budućim projektima.



Tekst i foto: Tena Mutnjaković

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: