Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U Osijeku osnovan Ženski vaterpolski klub Mursa

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.10.2020. 12:58 
Naslov:  U Osijeku osnovan Ženski vaterpolski klub Mursa
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Osijeku je ovoga mjeseca po prvi put osnovan Ženski vaterpolski klub Mursa, i tim povodom porazgovarali smo s g. Zvonimirom Crljenićem, članom Izvršnog odbora novog kluba.

Iako su i do sada imali vaterpolistice, one su nastupale s vaterpolisticama iz Sl. Broda pod imenom Vaterpolski klub Mursa/Marsonija. Prošle godine raspisan je poziv za djevojčice, a odaziv je bio iznad očekivanja, tako da su se stvorili uvjeti za osnivanje samostalnog kluba.

Početkom listopada tako je održana izborna Skupština kluba na kojoj je doneseno dosta novih odluka. Izabrana je nova predsjednica, gospođa Senka Mažar, došlo je do promjene imena u Ženski vaterpolski klub Mursa, promijenjen je i Statut kluba, a novi je i logo na kome se umjesto vaterpolista sada nalazi vaterpolistica.

U klubu se u ovom trenutku nalaze 24 vaterpolistice raspona godina od 8 do 24. Treniraju na Gradskim bazenima u Osijeku, a domaće utakmice 1. Ženske vaterpolo igre igrat će na bazenima u Vukovaru.

Kako je osnovan ženski vaterpolski klub tako su se i popularizirali, te su primijećeni i u reprezentaciji što je dovelo i do prvog poziva jedne Osječanke u reprezentaciju Hrvatske U-12 (Karla Crljenić), s kojom je već odradila pripreme i turnir prvenstva Hrvatske U-12 gdje su Barakudice sudjelovale kao gosti turnira s dječacima.

Crljenić je izrazio nadu kako će kao klub uspjeti doprinijeti većoj popularizaciji ženskog vaterpola i privući veći broj djevojaka ovom sportu, što im je i glavni cilj, te kako će omogućiti da klub ode na još višu razinu, prije svega što se tiče samog funkcioniranja.

Za više informacija o novom klubu, posjetite njihovu službenu Facebook stranicu.





Tekst: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: