Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



GISKO: Koncertno čitanje - razgovor o predstavi i izvedba predstave "Jedna od sestara Kordelije Paladin i Roberta Raponje"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65740
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.10.2020. 17:51 
Naslov:  GISKO: Koncertno čitanje - razgovor o predstavi i izvedba predstave "Jedna od sestara Kordelije
22.10.2020. 19:30
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U sklopu „Dana Matice hrvatske 2020. godine – koncertno čitanje“, publici će u sklopu programa DIMENZIONIRANJE JEDNE OD SESTARA biti predstavljen umjetnički rad svih kazališnih struka na predstavi Jedna od sestara.

Riječ je o monodrami Kordelije Paladin u režiji Roberta Raponje koji je povjerio Katici Šubarić ulogu Irene. Irena utjelovljuje mnoge mlade u dvadesetim godinama koju su na presudnom raskrižju vlastitog života, pred odlukama koje će im trasirati cijeli život. Vješto prikazani antagonizam između roditeljskih želja i mladenačkih snova, sumnje i lomovi u nutrini bit će jasno predstavljeni publici uz pomoć izvedbe izabranih scena iz predstave.

O redateljskom postupku govorit će Robert Raponja, s autoricom dramskog predloška, Kordelijom Paladin, upoznat će nas Katarina Žeravica dok će izabrane scene iz predstave interpretirati Katica Šubarić.

Povodom Mjeseca hrvatske knjige, u suorganizaciji Matice hrvatske Osijek i GISKO-a u četvrtak, 22. listopada 2020. godine s početkom u 19.30 sati, održat će se razgovor o predstavi i izvedba predstave Jedna od sestara Kordelije Paladin i Roberta Raponje.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: