Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



GISKO: Predavanje "Portal Znameniti.hr"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.10.2020. 12:16 
Naslov:  GISKO: Predavanje "Portal Znameniti.hr"
22.10.2020. 12:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Više kulturnih i znanstvenih ustanova pokrenulo je 2016. portal Znameniti.hr u koji se do sada uključilo 10 institucija i objavilo građu mnogih znamenitih osoba iz hrvatske povijesti i kulture. Znamenite osobe iz kulturnog, umjetničkog, znanstvenog i uopće javnog života na Portalu su zastupljene svojim biobibliografskim podacima, digitaliziranim opusom ili radovima drugih autora o njihovu životu i stvaralaštvu. Među tekstovnom, slikovnom, zvučnom i video građom dostupnom na Portalu nalaze se različiti zapisi o poznatim književnicima, znanstvenicima i kulturnim djelatnicima – Ivanu Kukuljeviću Sakcinskom, Ivani Brlić Mažuranić, Milanu Begoviću, Janku Ibleru, Antunu Gustavu Matošu, Ivi Vojnoviću, Dragutinu Tadijanoviću, Nikoli Šopu i brojnim drugima.

U četvrtak, 22. listopada. 2020. godine s početkom u 12.00 sati, u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici održat će se predavanje pod nazivom "Portal Znameniti.hr" u kojem će se predstaviti suradničke ustanove okupljene na projektu Znameniti.hr, osobe i građa dostupni na Portalu te novi sadržaji i aktivnosti u pripremi Predavanje će u prostoru Studijske čitaonice održati doc. dr. sc. Vlatka Lemić.

Doc. dr. sc. Vlatka Lemić voditeljica je Središnjeg ureda za arhivsku građu Sveučilišta u Zagrebu. Arhivska je savjetnica i predavač na studiju arhivistike Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Aktivno sudjeluje u više domaćih i međunarodnih projekata na području informacijskih znanosti, arhivistike, kulture i digitalne humanistike (Creative Europe, Time Machine, DARIAH, AERI) i digitalnim suradničkim platformama (Topoteka, Znameniti.hr, Priče iz arhiva). Urednica je časopisa @rhivi, potpredsjednica ICARUS-a i predsjednica ICARUS HR, članica Izvršnog vijeća EURBICA-e i EGSAH-a Međunarodnoga arhivskoga vijeća (ICA) i Time Machine ambasadorica.

Predavanje će biti održano uz pridržavanje svih epidemioloških mjera zbog COVID-19 pandemije, uz ograničenje broja prisutnih.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: