Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U OBŽ 123 novopozitivne osobe, u samoizolaciji 316 novih kontakata

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65424
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.10.2020. 11:07 
Naslov:  U OBŽ 123 novopozitivne osobe, u samoizolaciji 316 novih kontakata
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na području Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata utvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus za čak 123 osobe, što je daleko najveći broj pozitivnih u jednom danu od početka epidemije. U laboratoriju za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek obrađeno je 504 uzoraka, a u Zavodu za javno zdravstvo OBŽ još 137 uzoraka, što je ukupno 641 uzorak. Od tog broja za područje Osječko-baranjske županije odnosi se 474 uzoraka od kojih su 123 pozitivni.

Po mjestima stanovanja najviše (51) novopozitivnih osoba je iz Osijeka, a slijede Đakovo (13), Čepin (10), Belišće (6), Našice (5) i Tenje (4). Po dvije novopozitivne osobe su iz Valpova, Bilja, Bizovca, Gata, Ivanovca, Sarvaša, Šljivoševaca, Velimirovca i Višnjevca, dok po jednu novopozitivnu osobu imaju Antunovac, Brezik Našički, Cret Bizovački, Čepinski Martinci, Dalj, Ernestinovo, Koritna, Koška, Petlovac, Potnjani, Punitovci, Silaš, Strizivojna, Široko Polje, Viljevo i Vinogradci. Novopozitivne osobe dakle žive u 31 naselju na području županije.

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno se nalazi 51 pacijent koji je obolio od COVID-19 (što je 14 više nego dan ranije), od kojih su četiri na respiratoru.

Epidemiolozi Zavoda za javno zdravstvo OBŽ jučer su odredili samoizolaciju za 316 novih kontakata oboljelih osoba, pa se na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi ukupno 1.587 osoba.

Policija je u zadnja 24 sata obavila 167 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, a samo u jednom slučaju, u Osijeku, provjeravanu osobu nisu zatekli na prijavljenoj adresi.

Inspektori Civilne zaštite u zadnja 24 sata proveli su 38 nadzora, a u sedam slučaja utvrdili nepravilnosti te poduzeli mjere za njihovo otklanjanje.

Kako je Policijskoj upravi osječko-baranjskoj za naredni vikend najavljeno 20 javnih okupljanja, te sukladno već donesenim odlukama Županijskog stožera civilne zaštite, djelatnici i službenici civilne zaštite, policije i Državnog inspektorata tijekom vikenda poduzimat će pojačani nadzor objekata i javnih okupljanja.

Prilikom razmatranja aktualnih podataka i ukupne epidemiološke situacije na području Osječko-baranjske županije na danas (16. listopada 2020. godine) održanoj sjednici članovi Županijskog stožera civilne zaštite informirani su da je na Klinici za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje KBC-a Osijek na koronavirus pozitivno 12 liječnika, na Klinici za kirurgiju 6 liječnika te na Klinici za unutarnje bolesti 1 liječnik. Većina su asimptomatski, dok 5 liječnika ima blage simptome. Ukupno je pozitivno 16 medicinskih sestara, većina je bez simptoma ili imaju blage simptome. Nitko od djelatnika Respiracijskog centra nije pozitivan na COVID-19.

Kako ističu u KBC-u, u tijeku je daljnja obrada i prilagodbe organizacije rada, a sljedećih desetak dana bit će usporen operacijski program na Klinici za kirurgiju, dok će ostale operativne struke raditi normalno. Međutim, KBC Osijek je u potpunosti spreman na prijem većeg broja pacijenata, naravno ako bude potrebe za tim. Smještajni kapaciteti od početka epidemije do danas osigurani su u dovoljnom broju te se sukladno okolnostima i epidemiološkoj situaciji po potrebi povećavaju. Iskustvo koje djelatnici imaju od prvog dana epidemije omogućuje im brzu prilagodbu svim novim okolnostima i izazovima, a broj novozaraženih djelatnika ne utječe na odvijanje normalnog procesa rada.

Stožer također upozorava i na povećanje broja pozitivnih i osoba u samoizolacija u školama i na fakultetima. U zadnja 24 sata među novopozitivnim osobama su i sedam učenika te dva djelatnika fakulteta, dok od ukupno 316 novih kontakata u samoizolaciji 113 su učenici i studenti. - izvijestio je Stožer civilne zaštite OBŽ.





Foto: Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 16.10.2020. 23:48 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ovaj virus je fantastičan. Dobar dio, a možda čak i većina onih koji od njega obole nema nikakve simptome. Ima li još koja zarazna bolest da je takva?

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: