Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U Osječko-baranjskoj županiji 82 osobe novopozitivne na koronavirus

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65429
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.10.2020. 10:43 
Naslov:  U Osječko-baranjskoj županiji 82 osobe novopozitivne na koronavirus
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije za čak 82 osobe utvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus. Naime, u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ testirano je ukupno 429 uzoraka, a pozitivni nalazi utvrđeni su za 36 osoba iz Osijeka, sedam iz Đakova, pet iz Našica, četiri iz Belišća, po tri iz Čepina i Tenje, po dvije iz Donjeg Miholjca, Gata, Ivanovca i Višnjevca, dok po jednu novopozitivnu osobu imaju Antunovac, Batina, Beli Manastir, Bijelo Brdo, Bokšić, Brođanci, Dalj, Grabovac, Josipovac, Potnjani, Stipanovci, Šaptinovci, Šećerana, Široko Polje, Valpovo i Velimirovac. Novopozitivne osobe su razmještene u čak 25 naselja na području županije.

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se 37 pacijenata oboljelih od COVID-19, od kojih su četiri na respiratoru.

Epidemiolozi su samoizolaciju odredili za 87 novih kontakta oboljelih osoba, pa se na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi ukupno 1.257 osoba.

Policija je u zadnja 24 sata obavila 179 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, a svi su zatečeni na prijavljenoj adresi te nije bilo kršenja te mjere.

Inspektori Civilne zaštite u zadnja 24 sata proveli su 37 nadzora i u sedam slučaja utvrdili nepravilnosti te poduzeli mjere za njihovo otklanjanje.

Zbog povećanog broja novooboljelih na području cijele Osječko-baranjske županije Stožer civilne zaštite danas (15. listopada 2020. godine) donio je zaključak da ovlaštene službe i osobe odmah pojačaju nadzor nad provođenjem propisanih epidemioloških mjera. - izvijestio je Stožer civilne zaštite OBŽ.





Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: