Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



40 osoba novopozitivno na koronavirus u OBŽ

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.10.2020. 11:04 
Naslov:  40 osoba novopozitivno na koronavirus u OBŽ
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U zadnja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ testirano je ukupno 346 uzoraka od kojih je 40 bilo pozitivno na koronavirus. Najviše (18 ) novopozitivnih osoba je iz Osijeka, slijede Đakovo sa četiri i Bilje s dvije osobe, a po jedna novopozitivna osoba dolazi iz čak 16 naselja (Belišće, Donji Miholjac, Brođanci, Čepin, Črnkovci, Donja Motičina, Dopsin, Gat, Lapovci, Podravska Moslavina, Semeljci, Silaš, Sveti Đurađ, Trnava, Viškovci i Vladislavci).

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se 37 pacijenata oboljelih od COVID-19, od kojih su pet na respiratoru. Na žalost, jučer je u KBC-u preminuo muškarac iz Osijeka, rođen 1959. godine, koji je uz COVID-19 imao i druga teža oboljenja.

Epidemiolozi su samoizolaciju odredili za 54 nova kontakta oboljelih osoba, pa se na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi ukupno 1.177 osoba.

Policija je u zadnja 24 sata obavila 101 samoinicijativnu provjeru osoba u samoizolaciji, a svi su zatečeni na prijavljenoj adresi.

Uz već navedene podatke, prilikom razmatranja aktualne epidemiološke situacije Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije na današnjoj (14. listopada 2020. godine) sjednici informiran je da su zbog pozitivnog nalaza na koronavirus jedne djelatnice danas privremeno zatvorene ordinacije fizikalne medicine i radiologije u Domu zdravlja u Valpovu.

Članovi Stožera posebno upozoravaju da je sve više osoba u samoizolaciji (trenutno 1.177 od kojih su 355 učenici, studenti te djelatnici škola i fakulteta), a od danas sigurno će ih biti još više jer je u obradi veći broj novopozitivnih osoba. Naglašavaju da je izuzetno važno striktno poštovati upute epidemiologa, i to od prijavljivanja kontakata preko prihvaćanja mjere samoizolacije do njenog provođenja. Policija redovito provodi kontrolu osoba u samoizolaciji, međutim - rečeno je - daljnje širenje oboljenja najuspješnije će se spriječiti dosljednom primjenom i odgovornim ponašanjem samih građana.

Stožer izražava sućut obitelji preminulog građanina. - izvijestio je Stožer civilne zaštite OBŽ.





Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 14.10.2020. 15:35 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gledam cijene testiranja kod nas i vidim da su pale u odnosu na one s početka pandemije, Sad je RT-PCR test oko 700kn ili 90 EUR. Gledam cijenu tog testa u Dubaiju (UAE) i vidim 35 EUR. Ne vjerujem da ovi iz Emirata kupuju neke škart testove. Padne mi na pamet, pa zašto naše bolnice ne kupe te testove za 35 EUR. E pa ne može, ne da zakon. Iako se može raditi o potpuno identičnom pripravku, i od istog proizvođača, naše bolnice moraju ga kupiti od veledrogerija. Veledrogerije, gledajući ove cijene, rade sa maržom od tričavih 200%.
E sad razmislite tko donosi takve zakone i zašto.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: