Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HZJZ objavio nove preporuke za ugostitelje: obavezne maske, Covid redar, više nema stajaćih mjesta..

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.10.2020. 9:05 
Naslov:  HZJZ objavio nove preporuke za ugostitelje: obavezne maske, Covid redar, više nema stajaćih mjesta..
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nakon što je Stožer ograničio radno vrijeme ugostiteljskih objekata, HZJZ je objavio nove preporuke za sprječavanje infekcije u ugostiteljskim objektima s terasama i bez njih te u ugostiteljskim objektima u smještajnim kapacitetima.

- Za sve djelatnike i posjetitelje na vidljivom je mjestu potrebno postaviti obavijesti o potrebi pridržavanja općih higijenskih mjera i mjera fizičke udaljenosti te nošenju maski za lice ili medicinskih maski u objektu. Na ulazu u objekt i drugdje na vidnom mjestu u objektu mora biti istaknuta obavijest o maksimalnom dopuštenom broju gostiju koji se smiju nalaziti unutar objekta.

- U prostoru ugostiteljskog objekta dopušta se onoliko osoba koliko ih objekt može primiti na način da korisna površina objekta ima 4 m 2 površine po svakom gostu. Na ulazu u objekt i drugdje na vidnom mjestu u objektu mora biti istaknuta obavijest o maksimalnom dopuštenom broju gostiju koji se smiju nalaziti unutar objekta.

- Ograničenje broja posjetitelja može se postići na način da se na raspolaganje stavi onaj broj stolova koji je moguće postaviti tako da su stolovi međusobno udaljeni najmanje 3 m a za svakog gosta u prostoru treba biti osigurano 4 m 2 površine prostora. Ulazak gostiju regulira se na način da sljedeći posjetitelj ili skupina posjetitelja može ući tek kad prethodna skupina posjetitelja napusti prostor objekta.

- Fizički razmak između pojedinih grupa posjetitelja mora biti najmanje 1,5 m. Za stolovima mogu sjediti organizirane skupine gostiju pri čemu među pojedinim skupinama gostiju u objektu razmak mora biti najmanje 1,5 m. Primjerice, članovi jedne obitelji sjede udaljeni 1,5 m od druge skupine gostiju, čak i ako se radi o dugačkim stolovima koji su namijenjeni za sjedenje više osoba.

Okupljanja bilo koje vrste i sadržaja, koja uključuju više od 50 sudionika, moraju imati COVID-redara na svakih 50 okupljenih osoba. Svi sudionici moraju biti upoznati s mjerama prevencije za pojedini događaj. Za organizaciju okupljanja u skladu s mjerama kao i ishođenje svih potrebnih odobrenja odgovoran je organizator a za provedbu uputa zaduženi su COVID-redari koje je dužan educirati i opremiti organizator skupa..

- Nema stajaćih mjesta. Nema stajaćih mjesta niti visokih stolova ako se za visokim stolovima omogućuje jedino stajanje gostiju oko stola. Za šankom (barsko posluživanje pića) postoje samo sjedeća mjesta i stajanje je zabranjeno izuzev u vrlo malim ugostiteljskim objektima gdje postoji samo barsko posluživanje napitaka i gdje radi samozaposlena ili jedna zaposlena osoba. Tu stajaća mjesta moraju biti označena na način da se poštiva razmak između gostiju. Najveći broj osoba koje smiju u istom času boraviti u prostoru takvog objekta računa se tako da je osigurano 4m 2 korisne površine objekta po jednom gostu, a zaposleni mora nositi vizir i masku ako ne može održati fizički razmak prema gostu kojeg poslužuje. Svako poistovjećivanje barskih mjesta u takvim objektima sa sličnim okolnostima u drugim ugostiteljskim objektima nije dopušteno. Svi drugi veći objekti moraju imati dostupne visoke stolice za sjedenje razmaknute 1,5 metar jedna od druge.

Cijelu preporuku možete pročitati ovdje:






Tekst i foto: Osijek031.com

Pročitajte i..
Nacionalni Stožer predstavio nove mjere: maske postaju obavezne u svim zatvorenim prostorima

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: