Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Caffe bar Trica: Okrugli stol "Drugi kao izazov: siromaštvo i rizik od isključenosti"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.10.2020. 8:26 
Naslov:  Caffe bar Trica: Okrugli stol "Drugi kao izazov: siromaštvo i rizik od isključenosti"
16.10.2020. 17:30
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, Filozofski fakultet u Osijeku i Visoko evanđeosko teološko učilište, organiziraju okrugli stol "Drugi kao izazov: siromaštvo i rizik od isključenosti".

Okrugli stol će se održati 16. listopada 2020., 17.30 sati u Caffe baru "Trica".

Siromaštvo je veliki globalni problem, no i veliki problem za Hrvatsku. Prema pokazateljima Statističkog ljetopisa, Državnog zavoda za statistiku iz 2018. godine, nešto manje od milijun stanovnika u Hrvatskoj je u riziku od siromaštva i ne mogu pokriti svoje osnovne životne potrebe (stanovanje, računi, hrana). Više od polovice hrvatskih građana ne može si priuštiti ni tjedan dana godišnjeg odmora izvan kuće, što je frapantan podatak i još jedan indikator siromaštva.

Na okruglom stolu će sudjelovati stručnjaci iz područja socijalne zaštite i civilnih udruga, vjerskih zajednica i akademskih krugova.

U primarnom fokusu skupa je progovoriti o utjecaju siromaštva na obitelj i pojedinca, a bit će riječi i o uzrocima siromaštva te načinima djelovanja s ciljem pomaganja i integracije ranjivih skupina u društvenoj zajednici, s posebnim osvrtom na djecu i mlade.

Ovim okruglim stolom otvaramo prostor za razgovar o siromaštvu s pluriperspektivnog aspekta. Povezujući stručnjake različitih domena želimo široj javnosti približiti ovu temu te motivirati sve dionike društva na djelovanje u cilju borbe protiv pošasti 21. stoljeća.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: