Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Potpisan ugovor o izgradnji infrastrukture u Gospodarskoj zoni Čepin

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65755
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.10.2020. 9:00 
Naslov:  Potpisan ugovor o izgradnji infrastrukture u Gospodarskoj zoni Čepin
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U petak su načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac i direktor Gravia d.o.o. Tomislav Ravlić potpisali Ugovor o izgradnji prometne i komunalne infrastrukture u Gospodarskoj zoni Čepin vrijedan 9,8 milijuna kuna s PDV-om.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje prometne i komunalne infrastrukture gospodarske zone Čepin koja se prostire na ukupno 25 ha iznosi više od 13,3 milijuna kuna. Osim izgradnje, projekt obuhvaća i vođenje i upravljanje projektom, stručni nadzor, te promidžbu i vidljivost.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta sufinanciralo je projekt u iznosu 7,1 milijun kn, a Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sa 2,7 mil. kuna za izradu projektne dokumentacije i cjelokupne radove. U Zonu je do sada uloženo 1,5 mil. kuna u sanitarno-fekalnu odvodnju i vodu, a za izgradnju elektroenergetske mreže gotovo 1,5 mil. kuna. Izgrađen je i plinovod čiji je investitor izgradnje HEP Plin.

Gospodarska zona prostirat će se na 26 hektara, a bit će izgrađene ceste, javna rasvjeta, manipulativne površine te hortikulturalno uređenje, a radovi će biti završeni do 1. listopada 2021. godine. Po završetku radova, planira se zapošljavanje 200 do 400 novih djelatnika.

Tijekom tih godinu dana koliko će trajati radovi, Općina će donijeti kriterije o prodaji zemljišta zainteresiranim tvrtkama i poduzećima. A interes je već sada velik jer ovime je došao kraj dugogodišnjem čekanju čepinskih poduzetnika i gospodarstvenika da dobiju svoj novi dom.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Općina Čepin

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: