Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



150 godina slavne prošlosti osječke Prirodoslovno-matematičke gimnazije

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65433
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.10.2020. 11:13 
Naslov:  150 godina slavne prošlosti osječke Prirodoslovno-matematičke gimnazije
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prirodoslovno-matematička ili III. gimnazija u Osijeku jučer je svečanim programom proslavila svoj 150. rođendan i 130 godina školske zgrade.

Djelatnici III. gimnazije Osijek i njihovi brojni gosti tom su se prigodom podsjetili slavne povijesti ove ustanove, njezine duge tradicije i velikih uspjeha koji su iza njih. Naime, brojni ugledni Osječani, znanstvenici, umjetnici, liječnici školovali su se u ovoj školi, a među njima su i dva naša nobelovca - Lavoslav Ružička i Vladimir Prelog, po čemu je III. gimnazija jedinstvena na svijetu.

Ravnatelj škole Dražen Jakopović istaknuo je kako danas III. gimnaziju pohađa ukupno 600 učenika, 550 učenika Prirodoslovno-matematičkog smijera te 50 učenika Glazbene škole Franje Kuhača koji tamo polaze općeobrazovne predmete, što je dokaz da prirodne znanosti i glazba savršeno funkcioniraju zajedno. Svake godine sve je veća gužva za upis za koji je potrebno imati minimalno 77 bodova.

Jakopović je posebno ponosan na činjenicu da čak 60% učenika, njih više od 300, odlazi na županijska i državna natjecanja, od sportskih, umjetničkih, glazbenih do natjecanja iz svih školskih predmeta, na kojima redovito postižu zapažene rezultate. Prije desetak godina škola je u potpunosti obnovljena te predstavlja ponos svim bivšim i sadašnjim djelatnicima i učenicima.

Govoreći o planovima za budućnost, Jakopović je rekao kako je škola trenutačno naglasak stavila na uključivanje u projekte Erasmus pokrenute prošle godine. Ove su im godine odobrena čak dva projekta Erasmus+ s velikim proračunom u sklopu kojih će obići čak sedam europskih zemalja, a želja im je sudjelovati u što više različitih projekata razmjene iskustava i dobre prakse.







Tekst: Osijek031.com
Foto: Marin Rašić/III. gimnazija Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: