Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



14 novopozitivnih u OBŽ

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65441
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.10.2020. 10:07 
Naslov:  14 novopozitivnih u OBŽ
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ obrađeno je ukupno 255 uzoraka od kojih je 14 bilo pozitivno na koronavirus. Sedam novopozitivnih osoba ima boravište na području grada Osijeka, a po jedna osoba je s područja gradova Đakovo, Beli Manastir i Donji Miholjac te općina Čepin, Šodolovci, Semeljci i Vladislavci.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek hospitalizirano je 35 pacijenata oboljelih od COVID-19, od kojih su šest na respiratoru.

Epidemiolozi su samoizolaciju odredili za 168 novih kontakata oboljelih osoba, pa se trenutno na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi 939 osoba.

Policija je obavila 73 samoinicijativne provjere osoba u samoizolaciji i svi su zatečeni na prijavljenoj adresi.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske na prijedlog Županijskog stožera 9. listopada 2020. godine donio je Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Osječko-baranjske županije kojom se zabranjuje posjete korisnicima domova za starije i nemoćne, osim u iznimnim slučajevima kada je ovlaštena osoba obvezna napraviti procjenu rizika, zatim o obvezi strogih kontrola prilikom ulaska i izlaska iz domova te o mogućnosti prijema korisnika domova uz poštivanje uputa epidemiologa.

Ovom Odlukom stožeri jedinica lokalne samouprave zadužuju se za pojačani nadzor pridržavanja propisanih epidemioloških mjera na svom području. Odluka je stupila na snagu danom njenog donošenja. - izvijestio je Stožer civilne zaštite OBŽ.





Foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: