Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Maske uskoro obavezne u svim zatvorenim prostorima, ali i na otvorenom?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.10.2020. 10:27 
Naslov:  Maske uskoro obavezne u svim zatvorenim prostorima, ali i na otvorenom?
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ravnatelj HZJZ-a i član Nacionalnog stožera Civilne zaštite Krunoslav Capak najavio je jučer pooštravanje mjera o obveznom nošenju zaštitnih maski.

Konkretno, nošenje maski će biti uvedeno za sve zatvorene prostore, kao i za mjesta na otvorenim prostorima gdje je nemoguće izbjeći bliski kontakt, poput stajališta za tramvaje i autobuse.

Maske bi se nosile i u restoranima, kafićima i sl. pri čemu se to ne bi odnosilo za vrijeme konzumacije jela i pića već prilikom dolaska ili odlaska, odlaska na toalet, pušenje i sl.

Capak je rekao da se o novim pravilima za nošenje maski u zatvorenim prostorima razgovara u sklopu priprema za hladni dio godine i dolazak drugih respiratornih infekcija (gripa). Predstavnici Nacionalnog stožera nastavit će razgovore s ugostiteljima ali i s Hrvatskom biskupskom konferencijom vezano uz nošenje maski u vjerskim objektima.

Razgovaralo se i o mogućim kaznama. Capak kaže kako su ugostitelji za pojačanje kontrola Državnog inspektorata i njegovih inspekcija inače će 'stradati' oni koji se drže mjera, a ne oni koji ih se ne drže.

Što se tiče nadolazeće sezone skijanja, smatra da skijanje samo po sebi nije rizično ali jest putovanje, boravak u hotelu, kafićima, noćnim klubovima ili vožnja u gondolama koje primaju oko 50 ljudi i sl. pa te stvari koje su rizične epidemiolozi ne preporučaju.

Ovisno o epidemiološkoj situaciji, preporučat će se nošenje maski i u drugim okolnostima.

Capak je zaključio kako će to biti doneseno u formi preporuke. Datum za nove preporuke još nije određen, ali to će biti "vrlo brzo".





Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: