Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Devet novopozitivnih osoba: Stožer CZ OBŽ upozorava na moguće posljedice kršenja mjera samoizolacije

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65678
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.10.2020. 11:21 
Naslov:  Devet novopozitivnih osoba: Stožer CZ OBŽ upozorava na moguće posljedice kršenja mjera samoizolacije
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek obrađeno je 295 uzoraka od kojih su devet bili pozitivni na koronavirus. Po dvije novozaražene osobe imaju boravište na područjima gradova Đakovo, Osijek i Donji Miholjac te Općine Vuka, dok je jedna osoba iz Belog Manastira.

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se 21 pacijent oboljeli od COVID-19, od kojih su tri na respiratoru.

Prema evidenciji Zavoda za javno zdravstvo OBŽ od početka pandemije na području Osječko-baranjske ukupno je 1.040 osoba imalo pozitivan nalaz na koronavirus, a do sada je izliječena 961 osoba.

Epidemiolozi su jučer samoizolaciju odredili za 40 novih kontakata oboljelih osoba, pa se trenutno na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalaze 443 osobe.

Policija je obavila pet samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, no jučer nije utvrdila kršenje te mjere.

Aktualnu epidemiološku situaciju danas su razmatrali članovi Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, a na temelju događanja proteklih dana zaključili su da je potrebno ponovno upozoriti sve građane na važnost striktnog poštivanja mjera samoizolacije i izolacije, ali i posljedice koje može izazvati kršenje tih mjera. Naime, znakovit je primjer da je jedna starija osoba, inače smještena u ustanovi za starije osobe, bila u samoizolaciji, a pozitivna na koronavirus postala je tek 14-og dana. Zahvaljujući savjesnom i odgovornom ponašanju izbjegnuto je prenošenje zaraze na druge osobe.

S druge strane, dvije mlađe osobe nisu poštivale mjeru samoizolacije te su otišle na okupljanje 40-ak svojih vršnjaka. Utvrdilo se potom da su pozitivni i sada je cijela grupa u samoizolaciji, naravno s neizvjesnošću koliko će među njima biti novozaraženih.

Članovi Županijskog stožera stoga još jednom apeliraju na građane koji su pozitivni na koronavirus da poštuju mjere izolacije, odnosno mjere samoizolacije za osobe kod kojih postoji sumnja u zaraženost, a sve građane da poštuju opće mjere prevencije te na taj način spriječe širenje oboljenja i posljedice koje zbog nesavjesnog ponašanja mogu nastati. - izvijestio je Stožer civilne zaštite OBŽ.





Foto: OBZ.hr/Arhiv

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: