Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Održana brdska utrka "Biser Slavonije"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65665
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.10.2020. 13:59 
Naslov:  Održana brdska utrka "Biser Slavonije"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Park prirode Papuk je u organizaciji Maraton kluba Hrvatske sokol protekli vikend ponovo ugostio trkače i ljubitelje prirode.

Naime, u samom srcu zapadne Slavonije, u Parku šume Jankovac, održala se već tradicionalna, 13. po redu, Brdska utrka „Biser Slavonije“ koja je sudionicima ponudila dvije rute u dužini od 5 i 12 km, te je svako, tko je imao želju za kretanjem, mogao proći u svom tempu dio označene šumske staze.

Većina je željela ispitati osobne mogućnosti i pomaknuti svoje granice, te dala posljednje atome snage kako bi u cilj došli u što kraćem vremenu.

Prvi trkač, Alen Ajdeli, MK Hrvatsko sokol, stazu od 5 km prešao je već za 30 minuta i 40 sekundi. Za njim jer ušao Robert Ruhek, a trećeplasirani je bio Marko Varga.

Prva žena na kraćoj stazi bila je Sandra Privšek, MK Hrvatski sokol (38.40), druga Andrea Pandurević, a treća Kristina Špoljarić-Jazvanac.

Stazu dužine 12 km prvi je pregazio Matija Crnković, Maraton klub Hrvatski sokol, u impozantnom vremenu od 1 sat i 32 sekunde, a za njim je stigao klupski kolega Damir Kligl, dok je treće mjesto osvojio Krešimir Valentić.

Romina Antunović ušla je prva u cilj u vremenu za 26 minuta i 6 sekundi. Ubrzo nakon nje došla je Ivona Petrović, te Sara Stuburić.

Prva mjesta na utrci od 12 km, po kategorijama osvojili su:, Sara Suburić (senorka), Martina Maloča (Ž35), Romina Antunović (Ž40), Gabriela Poslon (Ž45), Matija Crnković (senior), Krešimir Valentić (M35), Boris Đuđević (M40), Tihomir Kovač (M45), Damir Kligl (M50), Mladen Trupinić (M55), te Franjo Mandić (M55).



Svaka aktivnost u prirodi, a posebno u vrijeme izolacije, ima cilj podići svijest o potrebi bolje zaštite i očuvanja mentalnog i fizičkog zdravlja.

Brdska utrka „Biser Slavonije“ objedinila je vezu zdravlja s održivim razvojem, te posebno naglasila turistički potencijal koji pruža Park prirode Papuk i ljepote okruženja Parka šume Jankovac.

Ovom smo pričom stvorili poveznicu šumskog turizma sa Svjetskim danom turizma koji se obilježavao dan kasnije 27.rujna 2020.

Kako se svaka slavonska svečanost pečati dobrim jelom, tako je i ovu manifestaciju obilježio vrhunski čobanac koji je nakon naporne utrke i na svježem brdskom zraku repetiran i kao pohvala kuharu.



Tekst: Gabriela Poslon
Foto: Stjepan Zec i Zlatko Pavošević

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: